interior

Pomladni favoriti

V današnjem hitrem življenjskem tempu je težko najti čas za redno obiskovanje pohištvenih salonov in preverjanje sveže ponudbe, zaradi česar lahko hitro zamudimo kakšen res trendi kos.  Ker sama zaradi narave svojega dela salone obiskujem precej redno lahko prihranim vaš čas in na temle virtualnem mestu zberem jagodni izbor nedavnega obiska Lesnine Ljubljana. V prvem nadstropju me je na primer očarala tale zanimiva konzolna mizica, izdelana iz starinskega kolesa. Zaradi robusnega vintage izgleda pooseblja industrijski slog in bi se odlično podala v urbano dnevno sobo ali jedilnico. Konzolna mizica je hkrati zelo ozke dimenzije, kar pomeni, da bi lahko odlično služila kot odlagalna mizica v s širino omejenem hodniku. Na oddelku tekstilov se mi je pogled ustavil na posteljnini s trenutno tako zelo modnim vzorcem teraca. Vsak dom, vreden objave na Instagramu, mora vsebovati vsaj kakšen teraco kos in posteljnina je lahko tista nepričakovana interpretacija! Posteljnina z vzorcem teraca se najbolj poda k minimalističnemu izgledu pohištva, lesenim in medeninastim teksturam ter številnim tropskim sobnim rastlinam! Lepa namizna svetila je vedno težko najti, zato me je še toliko bolj navdušila milenijsko rožnata svetilka modne polkrožne oblike s pokrovčkom iz medenine. Na prvo žogo bi jo sicer umestila v dekliško sobo, predstavljam pa si jo tudi kot piko na i trendovske dnevne sobe, pisarne ali spalnice v kombinaciji z zgornjo posteljnino s potiskom terazza.
Trenutek, ko opazim elegantno sedežno garnituro je vedno navdušujoč! Model z zgornje fotografije ima vse lastnosti, ki so trenutno aktualne – minimalistična oblika, zaobljene linije in drzne kovinske noge. Poleg tega je na voljo v številnih barvah in še udobna za sedenje! Gintonik je v zadnjem času postal najbolj priljubljen koktalj, še bolj pa tekne iz  kozarcev z igrivimi napisi. Preverjeno, tile kozarci so se namreč znašli tudi v moji domači zbirki. V kuhinji vedno pridejo prav manjše tablice, na katere je mogoče pisati s kredami. Uporabimo jih lahko za označevanje sedišč ob večjih druženjih ali ob piknikih nanje napišemo katera hrana je na voljo na posameznih servirnih krožnikih. Komplet vsebuje šest tablic s priloženimi lesenimi stojali in kredo. Majši pohištveni kosi, kot so klubske mizice,so odličen način za popestritev izgleda dnevne sobe, saj lahko zaradi manjše dimenzije in nižje cene izberemo bolj drzne modele. Klubska mizica z zgornje fotografije je eden takšnih zanimivih kosov, saj se ponaša s ploskvijo v tehniki intarzije in kovinskimi nogami zlate barve. Mizica je trdna in stabilna ter se odlično poda k boemskemu slogu, lahko pa jo uporabimo tudi kot nočno omarico. Pričujoča pisalna miza je izdelana iz lesa in je posledično zelo kompaktna, prijetna na dotik in nenazadnje tudi trpežna. Trendovska oblika s poševnimi nogami in zaobljenimi robovi spominja na sodobni modernizem, uporabimo pa jo lahko tako v domačem delavnem kotičku kot coworkingu ali pisarni.Medeninaste in bakrene dekorativne dodatke počasi izpodrivajo modeli v črni matirani teksturi, kot sta klubska mizica in lanterna z zgornje fotografije. Klubska mizica ima elegantne kovinske noge, njen perforiran rob spominja na popotovanja v arabske dežele, ploskev iz ogledala pa ji doda glamurozen pridih. Svečnik oziroma lanterna je bolj minimalističnega industrijskega izgleda, v njej bodo sveče na terasi ali balkonu zaščitene pred vetrom.
Kopalniški dodatki v trenutku popestrijo izgled še tako dolgočasne kopalnice. S pričujočo serijo v izgledu starinskega stekla lahko v kopalnico na finančno in izvedbeno nezahteven način vnesemo trenutno tako moden trend uporabe barvanega stekla in antičnih ogledal.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply