interior

Pantone barva leta 2019 je koralna!

Barvni inštitut Pantone vsako leto izbere ‘barvo leta’, letos so ta sloveči naziv nadeli toplemu oranžnemu barvnemu odtenku, ki spominja na barvo koral. Živahna in hrati nežna barva pooseblja toplino in udobje, je simbol veselega optimizma ter spodbuja družabnost, intimnost in igrivost. Izbran odtenek koralne barve naj bi služil kot most med realnim in digitalnim svetom, saj nudi podobno izkustvo doživetja v obeh svetovih. V interierju je koralna barva posebno dobrodošla, saj prostor poživi ter mu vdahne toplino. Gre za povsem negeneričen odtenek, ki navduši s svojo nevsakdanjostjo ter sporoča o drzni naravi uporabnika.
V interierju je koralno barvo mogoče opaziti v vlogi stenskih oblog, oblazinjenega pohištva, stolov in taburejev, predvsem pogosta pa je aplikacija koralne barve v obliki tekstila in manjših dekorativnih dodatkov. Koralna posteljnina, odeje, okrasni vzglavniki ali zavese so lahko odličen način za vnos Panotne barve leta 2019 v interier.
Kot dokazuje zgornja fotografija se koralna barva lepo poda k močnim barvnim tonom, dramatičnim dodatkom in pisanim vzorcem! Koralni odtenki razlčnih svetlosti se prav lepo medsebojno dopolnjujejo! Koralna koža se lepo poda k svetlejši posteljnini in svečniku ter viseči svetilki v nekoliko temnejši variaciji koralnega odtenka.
Stene v koralnih odtenkih lepo uravnotežijo pohištvo nevtalnih barvnih tonov! 

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3=Pantone,4,5,6,7,8, artikle v koralni barvi sem izbrala iz asortimana Lesnine.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply