interior

Hitri namigi za praznično okraševanje

Prazniki se nezadržno približujejo in tisti, ki se prej nismo imeli časa ukvarjati z okraševanjem doma lovimo zadnje trenutke za vnos prazničnega decembrskega vzdušja. Bodisi bomo praznike preživeli ob bogato obloženi mizi ali s knjigo v roki, slavnostno dekoriran ambient bo naredil dni še toliko bolj prijetne. Za vse, ki okraševanju ne želijo posvečati preveč časa sem pripravila nekaj hitrih namigov, kako že z minimalnimi posegi prostoru dodati praznični pridih, vse artikle pa je mogoče najti v najbližji Lesnini.Narava je zadnja leta decembra res skopa s snegom, pravo zimskopravljico pa lahko ustvarimo tudi v domači dnevni sobi s pomočjo umetnega snega, pastelne božične smreke in sezonske dekoracijePri izbiri dekoracije lahko izberemo motive brez novoletnega pridiha in jim tako podaljšamo čas, ko se jih spodobi imeti razstavljene. Prikupne figure in skulpture z zimskimi motivi lahko ostanejo razstavljene tudi po novoletnih praznikih in domu dajejo prijeten nordijski pridih. Ljubitelji klasične božične barvne sheme bodo navdušeni nad rdečimi, zlatimi in zelenimi sezonskimi okraski. Izberemo lahko že izdelan okrasni venec, steklene kroglice za na jelko ali pa zgolj umete rože zimskega izgleda.
Zimsko vzdušje doma poudari tudi primeren porcelan. Pozimi se namreč še kako priležejo topli napitki, posebno če so postreženi v prikupni skodelici za čaj z značilnim nordijskim zimskim potiskom.
Tisti, ki za okraševanje doma ne želijo porabiti preveč časa in energije lahko praznično vzdušje ustvarijo že z menjavo okrasnih vzglavnikov za svečano bleščeče se modele ter prižigom sveč v svetlečih svečnikih, magično piko na I pa dodajo dišave za prostor z vonjem cimeta.
Dom lahko navidezno otoplimo in omehčamo z uporabo kož, odej s poudarjeno teksuro ter kosmatih preprog in okraskov. Mehke teksture spominjajo na gorsko kočo ter domu dajo pridih domačnosti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply