interior

Modna svetila

Pri opremljanju doma strankam običajno svetujem naj izberejo vgradno pohištvo in večje kose v nevtralni estetiki ter prostor trenutnim trendom prilagajajo z manjšimi elementi. Svetila in luči so odličen način za takšno hitro stilsko popestritev doma, saj so cenovno sorazmerno dostopna; pa tudi zamenjati jih je precej enostavno. Če se odločate za hitro osvežitev doma po zadnjih modnih smernicah naj vam predstavim tipe svetil, ki trenudno kraljujejo med trendi. Najbolj modna so viseča svetila s pletenimi senčniki, ki jih je mogoče opaziti tako v boemskih trendi lokalih kot minimalističnih skandinavskih ali romantičnih vintage domovih. Izbirati je mogoče med senčniki različnih dimenzij, gostote pletenja in barv, posebno drzni uporabniki pa lahko kombinirajo tudi več različnih modelov naenkrat.

Še en zanimiv slog visečih svetil je pričujoč grafični model, ki bo brez dvoma pritegnil pogled in popestril izgled prostora. Viseča svetilka z dekorativnim senčnikom nepravilnih oblik je zanimiva izbira za jedilnice, dnevne sobe, hodnike in spalnice, dobro pa izpade tudi v otroški sobi. Pri izbiri novih svetil ne pozabimo, da je Evropska Unija s septembrom uvedla normo uporabe LED žarnic in sijalk, ki so varčnejše ter prijaznejše do okolja.

Les velja za večni material, ki ne bo šel nikoli iz mode, primeren pa je tudi za izdelavo svetil. Svetila s sečniki iz lesa v prostor vnesejo toplino, zanimive zaobljene oblike pa poskrbijo za vizualni poudarek. Nekateri modeli so sestavljeni iz pahljčasto razprtih lesenih lističev, posebno aktualni pa se ponašajo z obliko, ki spominja na artičoko, cvetlico ali storž. Poleg stropnih svetil je mogoče izbirati tudi med ujemajočimi se modeli namiznih in stoječih svetilk.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4,5,6,7,8,9. Artikle je mogoče najti v poslovalnicah Lesnina Slovenija.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply