interior

Jupol Trend vzorčki

Izbrira popolne stenske barve je pri opremi ali prenovi doma naloga, ki se običajno začne z iskanjem inspiracije v revijah in na spletu, nadaljuje pa z listanjem barvne karte. Ti začetni fazi postopka izbire sta preprosti in simpatični, zakomplicira pa se pri dokončni odločitvi za določen odtenek. Vzorci barvih nians na barvni karti so namreč zelo majhni; barvo pa lahko zares občutimo na večji površini. Poleg tega se vizualna podoba same barve spreminja glede na osvetlitev prostora in grobost stenskega ometa. Pred nakupom celega vedra barve je izbran odtenek zato še kako dobro preveriti v živo.Odtenek barve je mogoče najbolj realno doživeti na večji ploskvi. Testiranje barvnih vzorčkov je torej naenostavneje tako, da kupimo večje kose papirja, jih pobarvamo z izbranimi odtenki ter prilepimo na steno, ki jo želimo pobarvati. Barvne papirje pustimo na steni kakšen dan ali dva ter opazujmo, kako se barva spreminja glede na čas v dnevu in svetlobne pogoje. Barve poskusimo tudi občutiti ter razmisliti ob katerem odtenku se počutimo najbolj prijetno. Seveda ne pozabimo, da naj bo izbran odtenek kar se da skladen z ostalo pohištveno opremo v prostoru. Za testiranje barv je kupovanje celotnih veder resnično nesmotrno, popolna rešitev pa so mini JUB-ovi barvni vzorčki, ki so po novem na voljo tudi v odtenkih osvežene kolecije barv Jupol Trend.
Simpatična mini plastenka Jupol Trend barvnih vzorčkov vsebuje 100ml izbranega barvnega odtenka, ki zadostuje za barvanje okoli 0.6m2 velike površine; naročiti pa jo je mogoče kar prek spleta.
Ker sem se pred kratkim vselila v najemniško stanovanje dolgočasnih sivih tonov se tudi sama ravno odločam med tremi toplimi barvnimi odtenki… Kaj menite, katerega naj izberem?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply