interior

Ideje za pleskanje otroške sobe z novimi odtenki Jupol Junior

Opremljanje otroške sobe ali sobe za dojenčka je zelo prijetno in pomembno opravilo, lahko pa je tudi precej velik finančni in izvedbeni zalogaj. Otrokov občutek za estetiko se oblikuje že od samega začetka, zato je vizualna podoba otroške sobe precej pomembna za njegov razvoj. Zaradi praktičnosti velja izbirati trpežno, kvalitetno in prilagodljivo pohištvo nevtralnih barv in estetike, ki bo otroku služilo od ranega otroštva do odhoda od doma. Izgled sobe lahko trenutnim željam in trendom najenostavneje sproti prilagajamo z menjavo barve sten ter modnimi dekorativnimi dodatki. Menjava stenske barve je cenovno ugodna, delo je mogoče opraviti že v enem popoldnevu, učinek pa je zelo velik. Popolna izbira za otroške sobe, igralnice in učilnice so barve JUPOL Junior, ki so po novem na voljo v osveženi embalaži in osmih novih modnih odtenkih.
Maskota barv JUPOL Junior je vsem dobro poznani Medvedek Bojan, ki pooseblja moč ustvarjanja z barvami. Ekološko ozaveščeni uporabniki bodo veseli dejstva, da je barva JUPOL Junior prva na slovenskem trgu, ki se ponaša z evropskim okoljskim certifikatom Ecolabel, ki priča o najvišjih standardih v odnosu do okolja. Na voljo je v lični embalaži, ki zadostuje za barvanje 20m2 površine v enem nanosu, je primerna za uporabo ‘domačih mojstrov’ in zagotavlja lep kočni videz prebarvane površine. Pri izbranih osmih odtenih gre za všečne barve pastelnih odtenkov, ki so primerni tako za dekliške kot fantovske in nevtralne sobe. Pri barvanju otroške sobe lahko domišljiji pustimo prosto pot in si dovolimo drznost pri kombiniranju večih barv, posebno spretni se lotijo celo izrisa stenskih slikarij, k pleskanju pa lahko povabimo tudi otroke. Danes sem v ta namen pripravila nekaj inspiracije za pleskanje sten otrokših sob, ki kar vabi k ustvarjanju:
Barvanje ene same stene je lahko lep poudarek, monotonost velike barvne površine pa razbije oblika v drugem barvnem tonu. Nepravilni zaključek barvne linije lahko deluje tudi kot lepa dekoracija!Barvanje površine ob postelji služi kot vizualni poudarek in hkrati zaščiti steno pred manjšimi poškodbami.Meje med barvnimi povšinami naj ne bodo nujno v kotih, nepravilne oblike barvnih ploskev razbijejo monotonost prostora!
Ustvarjalni starši se lahko lotijo posebno zapletenih stenskih poslikav.
Zanimiv vzorec na steni je mogoče ustvariti z zaščitnim trakom, ki ga pred pleskanjem v poljubnih vzorcih nalepimo na steno, po pleskanju pa odstranimo.
Otroci bodo zelo veseli, če bodo del ustvarjalnega procesa! Rezultat morda res ne bo popoln, brez dvoma pa toliko bolj cenjen.Poslikava v obliki gora je zaradi preprostosti izvedbe in prijetnega izgleda ena izmed bolj popularnih.
Trikotniki v različnih pastelnih tonih so s pomočjo taščitnega traku enostavno izvedljivi, njihov vizualni učinek pa je zelo velik.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4,5,6,7,8,9

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply