interior

Poletni favoriti

Ker vem da ste veliko preveč zaposleni za redno sprehajanje po pohištvenih centrih sem namesto vas obiskala Lesnino in pripravila izbor pohištvenih kosov in dekorativnih dodatkov, ki so me najbolj navdušili ob tokratnem obisku. V živo je seveda na ogled na voljo še nešteto drugih artiklov, upam pa, da s fotografijami naredim malce skomin. Porcelanaste vaze in okrasne posode dramatičnih zamolklih tonov, boemskih oblih ter nepravilnih vzorcev so že preplavile tuje revije in bloge, sedaj pa so na voljo tudi pri nas. V dekorativni vlogi jih napolnimo jih s kaktusi, sočnicami in travami; lahko pa jih uporabimo tudi za shranjevanje ljubih predmetov in dragocenih drobnarij. Simpatičen tabure v kombinaciji grobo tkanega bež blaga in lesa lahko uporabimo v predsobi za preobuvanje, v dnevni sobi kot dodatno sedišče ali v otroški sobici kot stolček. Zaradi nevtralnega izgleda se zlije tako s kmečkim kot skandinavskim slogom, spretni uporabniki pa mu lahko tudi pobarvajo noge s kakšno bolj živahno barvo. Posteljnina s potiskom anansov v trenutku nariše nasmeh na obraz; bodisi v otroški, mladinski ali študentski sobi, s svojo tropsko igrivostjo pa je dobrodošla tudi v počitniškem apartmaju.
Za najenostavnejši način stilske osvežitve dnevne sobe ali spalnice velja menjava okrasnih vzglavnikov. Okrogli žametni modeli z zgornje fotografije v nežnih pudrastih tonih se odlično podajo tako na starinske zofe kot sodobne minimalistične postelje. Ker gre za ploske modele vzglavnikov jih lahko uporabimo tudi kot sedežne blazine ter si zagotovimo resnično udobno sedenje na stolu ali klopi.
Moja oblikovalska filozofija bazira na izbiri dražjih kosov nevtralnega videza, ki jih je mogoče preprosto popestriti z različnimi dodatki. Do dokazuje tudi zgornja kopalnica z elegantnimi belimi kopalniškimi elementi klasičnih linij, ki ne bodo šle nikoli iz mode. Videz prostora popestri industrijska stenska svetilka, zanimiva stenska poslikava in rustikalen dekor. Ko se tovrstnega sloga naveličamo lahko te elemente zamenjamo ter tako dobimo povsem ‘novo’ kopalnico.

Žametni kavči ostajajo v modi, tokrat me je navdušil eleganten trosed v trenutno zelo aktualnem globokem zelenem odtenku. Ponaša se z dovršeno obliko, prilagodljivimi naslonjali za roke in modno tankimi kovinskimi nogami. Kombiniramo ga lahko z bež toni, pleteno preprogo in marmorjem, za glamurozno piko na I pa dodajmo kakšen medeninast dodatek. Izbira stenske dekoracije je tisti detajl, ki primerno zaokroži podobo ambienta. Glede na trenutno popularnost sobnih rastlin ni nič nenavadnega, da so listi monster, palm in fikusev po novem na voljo tudi v obliki uokvirjenih slik oziroma printov. Čudovit dekorativni element je lahko tudi okrasna figura naravnih tonov v obliki geode. Odlično se poda tako na knjižne police kot na konzolno mizico, dopolnimo pa jo lahko z lepo lanterno in svežega vazo cvetja.
Cofki in resice so popolnoma preplavile modni svet, opaziti pa jih je mogoče tudi na brisačah. Lepo popestrijo izgled različnih dimenzij brisač in v kopalnico vnesejo nekoliko igrivosti. Tako posebno okrašene brisače so lahko tudi lepo darilo!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply