interior

Trend :: pleteno pohištvo

S povratkom popularnosti boemskega sloga notranje opreme ter vedno večjim poudarkom na naravnih materialih in barvah ni nič čudnega, da je pleteno pohištvo in dekorativni dodatki preplavili modne domove. Opaziti je mogoče pletene stole, fotelje, vrtno pohištvo, košare, okvirje ogledal in senčnike za svetila. Običajno so pleteni kosi naravnih rjavih tonov, ponašajo pa se z različnimi teksturami, vzorci in gostotami tkanja ter debelinami niti.
Posebno modni so kosi z umetniško nezaključenimi robovi, vpletenimi pisanimi nitmi in dekorativnimi cofi. Pri materialih gre lahko za klasični ratan, vrbove šibe ali tudi sodobne tehnološko dovršene umetne mase, ki veljajo za zelo trpežne. Nekateri kosi so v celoti izdelani iz pletenja, drugi pa imajo pleteno le sedalo ali okvir.Pleteno pohištvo se lepo poda k različnim slogom notranje opreme; od trenutno modnega tropskega sloga, hipijevskega sloga 70ih let prejšnjega stoletja ter celo sodobnega nordijskega minimalizma. Pleteni kosi v prostor vnesejo nekoliko sproščenosti, igrivosti in naravnega pridiha. Zaradi rjavega tona je pletene kose preprosto kombinirati tako z umirjenimi naravnimi odtenki in zlatimi detajli, odlično pa zaživijo tudi v kombinaciji z zamolklo modrimi in zelenimi toni.
V primeru, da trendu nismo dovolj predani za nakup pletenega pohištva lahko dom popestrimo s pomočjo pletenih dodatkov. Zanimiv dekor so lahko preproste košare za sadje, ki jih namesto na kuhinjski pult kot dekoracijo umestimo na steno.
Pletene košare veljajo za zelo hvaležen nakup, saj jih lahko v domu uporabimo v številnih vlogah – za shranjevanje drobnarij, v kopalnici pridejo prav namesto košare za perilo, obrnjene na glavo lahko služijo kot odlagalne mizice, funkcionalne pa so tudi kot okrasni cvetlični lonci.Pletena košara zaradi toplega tona in naravne teksture navidezno omehča izčiščen skandinavski interjer.
Pleteni senčniki za svetila ustvarijo mehko toplo ambientalno svetlobo hkrati pa služijo kot zanimiv vizualni poudarek tudi kadar svetilo ni prižgano.Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4, ostale fotografije: Lesnina

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply