interior

Triki za kombiniranje kovin različnih barv

V zadnjih letih sta se medenina in baker samozavestno prerinila v sam vrh trendov na področju interjerja in videti je, da bosta tam tudi ostala. Pri načrtovanju notranje opreme je včasih veljalo pravilo, da različnih kovin ne gre mešati; danes pa lahko na to kar pozabimo in poljubno kombiniramo kovine vseh barv. Usklajevanje vseh površin in detajlov v isti kovinski teksturi je namreč zahteva več truda pri iskanju popolnih kosov, zato je novi trend v življenje arhitektov prinesel precejšnje olajšanje. V izogib kičastemu rezultatu velja pri kombiniranju vseeno upoštevati nekaj pravil….Kovinski lesk v prostor vnese pridih sodobnega luksuza in glamurja; posebno srebrne kovine pa je priporočljivo kombinirati s toplimi materiali da se izognemo preveč hladnemu in sterilnemu izgledu. Ne pozabimo, da se s kovinskim bleskom ne ponašajo samo prave kovine, zelo podoben učinek v prostoru ustvarijo ogledala, odbojno steklo ter celo tkanine srebrne, bronaste ali zlate barve. Stekleno visečo svetilko bakrenega sijaja lahko samozavestno kombiniramo z elegantno klubsko mizico iz stekla in jekla ter stolom s srebrnim kovinskim ogrodjem. 

Kopalnica je z vidika načrtovanja ujemajočih se kovin posebno težak zalogaj, saj so armature, kopalniški dodatki in okovja tuš kabin običajno izvedena v srebrnem tonu. Za zanimiv izgled so v kopalnici dobrodošli zlati in bronasti toni v obliki ogledal s pompoznimi okvirji, svetilk in lončkov za ščetke. Pri izboru kosov pazimo na to, da se medsebojno slogovno dopolnjujejo, saj bo prostor sicer na pogled deloval kaotično. Bogate kose starinskega izgleda na primer lepo uravnotežijo povsem minimalistični sodobni elementi.
Kuhinja je še eden tistih prostorov, kjer svoboda kombiniranja različnih kovin dopušča več sproščenosti pri načrtovanju. Trenutno zelo modni medeninasti ročaji kuhinje lahko brez skrbi dopolnijo kuhinjsko napo, ki je najbolj pogosto izdelana iz srebrnega inoxa. Najlažje je kombinacije različnih kovin načrtovati tako, da izberemo dominantno kovino, ki bo prevladovala ter ji nato v manjših količinah dodajamo drugačne kovinske detajle. V mislih velja imeti tudi teksture kovin; gladko brušene, navidezno postarane ali matirane kovine imajo povsem različne vizualne lastnosti, število možnih kombinacij pa zaradi tega znatno naraste!

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply