interior

Trend :: prosojno pohištvo

Letošnjo pomlad je modno sceno preplavila prosojna plastika v obliki vrečk, dežnih plaščev, klobukov, rokavic in škornjev. Običajno je trende iz modnega sveta kaj kmalu opaziti tudi v svetu interjerja in tako se v modo vračajo tudi prosojni pohištveni kosi. Običajno so izdelani iz stekla ali pleksi stekla, zaradi prosojnosti pa so bolj ali manj stalno v modi že vse od tridesetih let prejšnjega stoletja. Transparentnost namreč poskrbi, da so kosi vizualno lahkotni ter se kot kameleon podajo k praktično kateremu koli slogu notranje opreme. Odlični so za opremo majhnih prostorov, saj ustvarijo iluzijo zračnega in večjega prostora. Pri uporabi prosojnih kosov se velja omejiti na en transparenten kos, prostor, napolnjen s prosojnimi kosi bi namreč deloval nekoliko nečloveško. Danes sem pripravila nekaj inspiracije za aplikacijo prosojnih pohištvenih kosov ter izbrala elemente, ki so najbolj primerni za opremo domov.
Kot najbolj priljubljeni prosojen pohištveni kosi veljajo klubske mizice.  Na pogled delujejo manjše kot so v resnici ter dopuščajo kombiniranje tako s historičnimi kot modernimi ambienti. Prostor pod mizico lahko izkoristimo za shranjevanje elegantnih taburejev, ki v tem primeru služijo tudi kot dekorativni dodatki. Posebno aktualne so mizice iz enotne upognjene ploskve (pleksi) stekla za zaobljenimi robovi ki jih lahko obrnemo tudi na stran ter koristimo kot nočne omarice.

Prosojne stenske police in knjižni regali so odličen način za zagotavljanje dodatnih shranjevalnih površine ne da bi vizualno preveč napolnili in zmanjšali prostor. Transparentnost polic poskrbi, da razstavljeni kosi pridejo resnično do izraza!

Še en pohištven element, ki se pogosto pojavlja v prosojni različici so stoli. Prosojni stoli se podajo tako v domače jedilnice, sprejemnice in tudi pisarne. Tovrstni stoli so zelo lahki in enostavno premični ter so odlična izbira za opremo manjših prostorov. Sedalno površino lahko po želji omehčamo s sedežno blazino ali naravno kožo.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply