interior

Kako preveriti pravilnost izbire stenske barve

Minimalističen skandinavski slog je zadnja leta samozavestno kraljeval med trendi, počasi pa se v črno belo barvno lestvico vedno bolj pogosto vrinjajo bolj živahni barvni odtenki. Tudi v Sloveniji smo navdušeno sledili trendu in tako je v zadnjih letih nastalo veliko minimalistično opremljenih prostorov, ki jih je na srečo zelo preprosto vizualno osvežiti že z pleskanjem ene stene. Za inspiracijo sem tokrat izbrala dnevno sobo klasičnega nordijskega izgleda s sivo zofo in kombinacijo črnih, belih in lesenih dodatkov. Prostor je sicer brez dvoma čudovit, manjka pa mu malce vesele energije oziroma karakterja. Izbire popolnega barvnega odtenka se velja lotiti z listanjem revij in Pinteresta, kjer je na voljo neskončno navdiha ter tudi informacije o trenutnih trendih. Po pripravi inspiracijske table se nekako nisem mogla odločiti med trenutno modnim milenijsko roza odtenkom in temno modro klasiko. Vsaka od barv ima svoj karakter in energijo; rožnata barva je nežna in hkrati vesela, modra pa pomirjujoča in umirjena.


Vedno se je zelo pomembno zavedati, da so ambienti v revijah običajno videti lepše od realnosti, fotografije so naknadno obdelane in torej ni nujno, da bo tudi naš ambient z občudovano barvo deloval tako dobro. Naj namignem, da je izbrani odtenek (ali več teh) najlažje, najhitreje in najceneje preveriti s pomočjo nove mobilne aplikacije JUB Home Painter. Virtualni svet ponuja odlične rešitve, ki nam omogočajo da se izognemo dragim popravkom in morebitnemu ponovnemu barvanju sten.
Aplikacija je resnično preprosta za uporabo, omogoča pa izdelavo preproste barvne študije tako interjerjev kot celo eksterjerjev. V aplikacijo preprosto naložimo fotografijo svojega doma in se lotimo ‘barvanja’ z odtenki z barvne karte JUB Favourite Feelings. Znotraj aplikacije je možno najti tudi informacije o dostopnosti odtenkov, aktualne barvne trende, kalkulator porabe ter druge aktualne novičke, izdelati pa se da lastne barvne kombinacije ter primerjati posamezne projekte.  Pri naši dnevni sobi sem se odločila, da bom z barvo poudarila steno za zofo, izbrane barve pa lahko v aplikaciji JUB Home Painter po želji spreminjamo ter preizkušamo različne možnosti.
Preverila smo tudi izgled sobe s steno v milenijsko roza barvi. S fotografije je jasno razvidno da prostor v primerjavi z modro barvo prav zasije ter deluje svetlejši in bolj živahen. V aplikaciji je mogoče ‘pobarvati’ tudi več sten hkrati, zato sem preverila še, kako bi prostor deloval v primeru kombiniranja roza stene z kaki zelenim odtenkom. Ta barvna kombinacija je trenutno namreč med najbolj vročimi in glede na enostavnost preizkusa v aplikaciji JUBHome Painter bi bilo res škoda če se nebi poigrala še s to možnostjo. Po pregledu vseh možnosti smo se odločila da bo zmagovalka milenijsko rožnata barva Jupol Gold; odtenek 100E Family 14. V prostor pa bom naknadno vseeno vnesla še nekoliko zelene – ampak kar v obliki sobnih rastlin!

Viri fotografij: dnevna soba, inspiracijske fotografije barv: 1,2,3,4,5,6

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply