interior

Pomladanski favoriti

Vse kaže, da je zima končno zapustila naše kraje; sončna pomlad pa je odličen čas za stilsko osvežitev doma. V ta namen sem pripravila izbor tako manjših dekorativnih dodatkov kot tudi večjih pohištvenih kosov ki so me s svojo trendi podobo očarali med zadnjim obiskom Lesnine… Ker že vsaj kakšno leto iščem elegantna minimalistična stojala za rože, katerih cena ni astronomsko visoka so me seveda navdušili sivi kovinski modeli z zgornje fotografije.Majhni tabureji s sivimi kovinskimi nogami in sedalom iz umetnega krzna v beli ali milenijsko rožnati barvi so simpatični dodatki v dnevnih ali otroških sobah, uporabni pa so tudi tudi v predsobi in celo kopalnici. Modra je v velikem porastu kot barva kuhinj; oziroma kuhinjskih elementov. Mornarsko moder odtenek se odlično poda k lesenim teksturam in usnjenim dodatkom. Klubske mizice v kombinaciji kovinske črne konstrukcije in bronaste odsevne površine v dnevno sobo vnesejo pridih sodobne elegance. Tale zanimiv svečnik za čajne svečke s kovinskim ogrodjem in steklom zlatega tona lahko popestri jedilno mizo ali komodo! Stoli, ki so hkrati lepi, modni, udobni in trpežni  veljajo za pravi ‘sveti gral’; pričujoč model v kombinaciji lesa in oblazinjenega sedala pa ‘odkljuka’ vse te kategorije. Njegove rahlo zaobljene linije in preprosti materiali imajo pridih modne skandinavske estetike; hkrati pa njegove karakteristike niso tako trendi da bi šel čez nekaj sezon iz mode.
Podobno trendi možato sedežno garnituro sem občudovala v enem prestižnih pariških pohištvenih salonov; cena ki je segala preko cene novega enoprostorca pa me je odvrnila od sanj…. No, model na fotografiji je udoben, izdelan iz pravega usnja in oblikovan po modnih smernicah; pa tudi njegova cena je povsem sprejemljiva. Obarvano steklo je eden večjih trenutnih trendov, opaziti ga je mogoče tako v vlogi senčnikov svetil, kozarcev in skodelic za čaj ter seveda vaz. Nežno tonirane vaze na zgornji fotografiji so zanimive predvsem zaradi dejstva, da gre za komplet treh kosov, ki jih je mogoče uporabljati ločeno ali skupaj. Igralni kotiček v dnevni sobi, otroški sobi ali celo lokalu ni popoln brez kompleta otroške mize s stolčki po meri malčkov. Ob mizici lahko obedujejo ali pa jo uporabljajo za igro in ustvarjanje. Gornji model navdušuje z zaobljenimi linijami, preprosto obliko in nežnimi pastelnimi toni, modeli pa so izdelani iz masivnega lesa in so zato toliko bolj trpežni ter prijetni za uporabo.
Okrogla tkana preproga v kombinaciji naravnega rjavega tona in črne grafične poslikave popestri tako domove z modnim skandinavskim slogom kot bolj boemske ambiente.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply