interior

Trendi opreme ki v 2018 ostajajo aktualni

V začetku leta običajno govorimo o trendih, ki šele prihajajo na sceno, sama pa želim danes izpostaviti tiste elemente, ki jih obožujemo že nekaj sezon in vse kaže, da bodo ostali aktualni tudi v prihodnosti. Trendi na področju notranje opreme se ne spreminjajo drastično, raje se organsko razvijajo in dopolnjujejo; zato je mogoče z gotovostjo trditi da čas sledečih elementov še ni minil:

Tople kovine so v zadnjih letih postale nepogrešljiv detajl vsakega modernega ambienta. Medenina in baker sta praktično izpodrinila klasični srebrni krom, s svojo toplo barvo in bleščečo teksturo pa samozavestno ostajata v trendu. V prostor vneseta luksuzen pridih; letošnja novost pa je pojav navidezno obrabljenih tekstur, kar kovini doda romantično nostalgičen izgled. Tople kovine ostajajo modne v obliki svetil, okovja jedilnih stolov ter klubskih mizic, kuhinjskih ročajev, korit in dekorja.Nad vrnitvijo nekoč tako priljubljenega terrazza smo se navduševali že lani; šele letos pa bo ta trend zaživel v polnem razmahu. Terrazzo je kompozitni material, sestavljen iz koščkov marmorja, granita, kremena in stekla, povezanih s cementom. Modne domove je preplavil v obliki talnih in stenskih oblog, kuhinjskih pultov, podstavkov namiznih svetilk, rezalnih desk ter drugih manjših dodatkov. Zaradi zanimivega vzorca poživi minimalistične skandinavske prostore, poda pa se tudi v bolj dramatične ambiente. 
Sobne rastline so večno moden dekorativni dodatek, v zadnjih letih pa so naši domovi postali pravi urbani pragozdovi. Na slovečem pohištvenem sejmu, ki se trenutno odvija v nemškem Kölnu je sobne rastline mogoče opaziti v številnih razstavnih prostorih proizvajalcev pohištva. Novost je le to, da so po novem najbolj modni kaktusi in sočnice, za katere kaže da bodo nadomestile rastlinje tropskega izgleda. Skrivnost priljubljenosti sočnic in kaktusov je v preprostem vzdrževanju; posebno zasedeni uporabniki pa se lahko odločijo za umetne verzije. Poleg same rastline je pomembna tudi izbira cvetličnega lončka, ki naj bo nevtralne barve in geometrijske oblike. V zadnjih letih minimalistično oblazinjeno pohištvo drzno izpodrivajo sedežne garniture vpadljivih oblik in barv. Opaziti je mogoče porast mogočnih prešitih kosov z gumbi, običajno izvedenih v žametni teksturi globokih modrih, zelenih ali rdečih tonov. Nostalgične oblike in mogočne barve v prostor vnesejo veliko osebnosti, priljubljenost tovrstnih kosov pa je velika tudi zaradi njihovega udobja.Viri inspiracijskih fotografij: 1,2 ostale fotografije so bile posnete v Lesnini Ljubljana.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply