interior

Ideje za opremo majhne dnevne sobe

V revijah in na spletu vsi radi občudujemo čudovita velike dnevne sobe; realnost velikosti slovenskih nepremičnin pa nas pri opremljanju hitro postavi na realna tla. Manjša kvadratura prostorov naj ne bo ovira za elegantno podobo prostora, brez dvoma pa zahteva malce več kreativnosti pri izbiri in kombiniranju kosov. Danes sem pripravila nekaj idej; ki pridejo prav pri opremljanju manjše dnevne sobe.V manjših prostorih je vedno dobrodošlo multifunkcionalno pohištvo kot je pričujoča klubska mizica, ki se s potegom stranice iz svoje osnovne funkcije preprosto spremeni v višjo mizo, primerno za obedovanje ali delo ob sedežni garnituri.Velika sedežna garnitura lahko v manjši dnevni sobi deluje preveč glomazno zato jo lahko nadomesti kombinacija manjših oblazinjenih kosov, ki deluje bolj zračno. Prostoru dopuščajo da ‘diha’, več manjših kosov omogoča bolj dinamično postavitev; za eklektičen videz pa lahko kombiniramo celo več različnih kosov.V manjših prostorih so dobrodošle svetle barve; prostor bo na videz deloval večji če se držimo enega barvnega tona, ki ga lahko dopolnimo z ogledali in grafičnimi poudarki.
Ogledala so odličen način vizualne povečave in osvetlitve prostora! Apliciramo jih lahko na stene ali pa izberemo regal s fronto v teksturi ogledala.V majhni dnevni sobi lahko klasično klubsko mizico nadomestimo z majhnim modelom, ki jo je mogoče pomakniti preko sedežne garniture. Takšna mizica je odlična za odlaganje kozarcev, tv upravljalcev in knjih, hkrati pa ne zavzame praktično nič prostora. Še posebno v manjšem prostoru je dobro izkoristiti vsak kotiček! Kovinski delilec prostora lahko s pomočjo obešalnikov za oblačila izkoristimo tudi za shranjevanje knjig in časopisov.
V manjših prostorih zelo prav pridejo pohištveni kosi, ki jih je mogoče po potrebi premakniti. Nizka omarica na kolesih lahko služi kot premična klubska mizica ali TV stojalo; zaradi kovinske teksture pa se odlično poda v interjerje industrijskega sloga.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2; fotografije artiklov so bile posnete v Lesnini Ljubljana.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply