fashion

Guest interior :: Neža Žehelj studio

Neža Žehelj je ena tistih srečnežev, ki so svojo življenjsko strast nadgradili v poklic. Oblikovanje nakita jo je že od nekdaj privlačilo, k njemu se je vračala tudi med opravljanju drugih del; ljubezen do oblikovanja pa jo je vodila do študija na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah. Poleg študija je opravila tudi triletno prakso pri znanem zlatarskem mojstru Christophu Steidlu Porenti ter bila sprejeta na Royal Royal College of Art v Londonu, ker pa študija iz osebnih razlogov ni nadaljevala. Trenutno svojo kreativno žilico pili v svojem studiu v Tobačni v Ljubljani, kjer je prijazno pogostila Ireno z bloga Kreativice, Valentino s Fashion.si in mojo malenkost. Ob odličnem čaju nas je Neža povabila k preizkušanju tehnike brušenja kovine. Priznati moram, da je delo precej naporno ter natančno in tako sedaj še veliko bolj cenim njene ročno narejene kose. Nežin studio se ponaša s prijetno kreativno energijo. Visoki stropovi, parket v vzorcu ribje kosti, velika okna in starinski radiatorji prostoru dodajo nekoliko nostalgične melanholije. Police in mize so obložene s kosi nakita in različnimi vzorci ter kar vabijo k brskanju. Neža najraje ustvarja z medenino ali (pozlačenim) srebrom ter papirjem, njena estetika pa je ujeta med elegantne minimalistične linije in robusno obdelavo, ki spominja na surovost nakita bronaste in železne dobe.
Žensko druženje v studiu se je ob prijetnem klepetu zavleklo v večerne ure.
Rastlinski in živalski svet Neži služita kot močna vira inspiracije. Ogrlica s podobo jelena je bila izdelana po naročilu, v Nežinem studiu pa je njene kose mogoče poizkusiti pred velikim ogledalom. Za poletno kolekcijo modne oblikovalke Nike Ravnik je Neža oblikovala serijo minimalističnih uhanov geometrijskih oblik, ki se ovijejo okoli ušesa.

Ogrlica iz njene zadnje kolekcije ˝Geometric Raw Collection˝ je že kakšen mesec moja vsakdanja spremljevalka, Nežine kose pa lahko spremljate ter naročite na njenem Instagramu, Facebooku ali spletni strani.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply