interior

Guest Interior :: Bistro Suwon

Ljubljana kulinarična krajina je pred kratkim  postala bogatejša za prvo pravo korejsko restavracijo; oziroma če se bolj pravilno izrazim ‘bunsik’ Bistro Suwon. Gre za moderno obliko korejske okrepčevalnice, ki se osredotoča na manjše število jedi po katerih je prepoznaven.
Pod projekt notranje opreme so se podpisali v Studiu Aino; ambient pa je zasnovan na preprostih in iskrenih materialih kot sta smrekov les ter kamen. Veliko pozornosti je namenjene izvedbi detajlov, zanimivih stikov in unikatno oblikovanih pohištvenih kosov. Prostor  osvetljuje intimna svetloba, ki izvira iz ročno izdelanih keramičnih svetilk oblikovalke Urše Križman.
V kontrastu z umirjeno barvno shemo ambienta je hrana močno barvita, tako po okusu kot prezentaciji. Na meniju je mogoče najti korejske klasike kot so bibimbap (riževa skleda z lično urejeno zelenjavo ter mariniranim mesom), kimbap (rižev zavitek z zelenjavo in mesom), žlikrofi in različne vrste kimčija. Sladokusci pridejo na svoj račun z matcha torto ali rjavčkom; pestra pa je tudi ponudba čajev. Bistro Suwon se nahaja na Dunajski cesti pri Mercator stavbi, morda ga je zaradi kletne pozicije nekoliko težje najti vendar naj vam zaupam da se splača! Sama delam v neposredni bližini in me njihove riževe sklede dnevno rešujejo pred lakoto. Naj le še namignem da je hrano mogoče vzeti tudi ‘za sabo’…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply