interior

Trend :: stojala za oblačila in čevlje

V tujini je mogoče opaziti nov trend pri oblikovanju garderob, hodnikov in celo spalnic: klasične zaprte omare dopolnjujejo ali celo nadomeščajo odprti sistemi, sestavljeni iz polic ter stojal za oblačila in čevlje. Gre za cenovno ugoden in izvedbeno preprost sistem, ki je hkrati učinkovit ter privlačen na pogled. Tovrsten način shranjevanja oblačil in dodatkov je izredno pregleden; artikli so vedno vidni kar omogoča enostavnejše dnevno kombiniranje kosov. Preglednost je lahko v primeru neurejenosti seveda tudi velik minus, zato je ideja ‘razstave’ oblačil in dodatkov najprimernejša za minimaliste ter uporabnike, ki obožujejo čistočo. Lepo urejeno stojalo za oblačila v prostor vnese osebnost in ga poživi.
Pri izbiri stojal za oblačila so na trgu na voljo modeli različnih velikosti in izvedb. Trenutno so najbolj aktualna kovinska stojala industrijskega izgleda  ali modeli v kombinaciji lesa ter bele barve. Oblačila so na stojalih vedno vidna, zato je pomembno da so lepo razporejena; idealno v popolni barvni harmoniji. Oblačila na zraku dihajo ter se ne kopičijo na dnu zaprtih omar; hkrati pa so bolj dovzetna za nabiranje prahu zato jih je potrebno redno prati. Manjše modne dodatke je mogoče lepo razstaviti na stojalu za čevlje skandinavskega izgleda. V manjših hodnikih, kjer ni prostora za omaro, je zelo dobrodošlo elegantno stojalo za plašče. Pri izbiri stojala za plašče ali oblačila je potrebno paziti na njegovo stabilnost in trpežnost.
Stojalo za oblačila je odlična alternativa omari tudi zaradi dejstva, da prepušča svetlobo ter navidezno ne zapre prostora. Stojalo je odlična izbira za uporabo v najemniškem stanovanju, saj je zelo preprosto za transport.
Še ena preprosta ideja za shranjevanje oblačil, torbic, klobukov in celo čevljev so stenski obešalniki, ki jih je mogoče umestiti praktično kamorkoli v stanovanje.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4

Fotografije artiklov so bile posnete v Lesnini na Brdu v Ljubljani

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply