interior

Trend :: sobne rastline

Trend, ki je v zadnjem času v velikem porastu je uporaba sobnih rastlin kot dekorativnih elementov. Vzgajanje in skrb za sobne rastline je postal precej priljubljen hobi in noben moden dom ni popoln brez monstere, kaktusa in lirastega fikusa. Seveda velja izbiro sobnih rastlin prilagoditi značilnostim prostora – svetlobi, vlagi in temperaturi ter tudi skrbnosti lastnika. Rastline v prostor vnesejo življenjsko energijo, na njih si je mogoče spočiti oči; veselja ob pojavu novih poganjkov pa je neizmerno.
Za prostore brez naravne svetlobe in osebe, ki skrbi rastlin ne morejo posvetiti veliko časa so najbolj primerne umetne različice. Te so dandanašnji zelo natančno izdelane ter dobri približki pravim rastlinam. Viseče rastline so zanimiv dekorativni element, ki oko povabi k pogledu v višino. Obesiti jih je mogoče v lepe dekorativne cvetlične lončke, okrašene s pletenimi vrvmi v tehniki makrame.
Za ene najbolj modnih rastlin veljajo kaktusi in sočnice, ki niso zahtevne za vzdrževanje.
V modo so se ponovno vrnila tudi stojala za rože.
Modna stojala za rože so lahko minimalističnih ali starinskih oblik; večinoma pa gre za kovinske kose, ki v prostoru delujejo zelo grafično. Manjši kaktusi lahko služijo kot čudovita namizna dekoracija.
Kaktusi v prostor vnesejo pustolovsko energijo.
Debla visokega kaktusa v pričujoči boemski dnevni sobi služijo kot vertikalni poudarek, ki pritegne oko.
Še tako običajen prostor s pomočjo sobnih rastlin navidezno oživi.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4,5, fotografije artiklov so bile posnete v Lesnina Ljubljana

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply