interior

Sejem Ambient :: Top ideje

V sklopu spremljevalnega programa sejma Ambient se že osmo leto odvija razstava Top Ideje – borza oblikovanja, ki izpostavlja mlade talente ter jim daje močno platformo za uspešen zagon kariere. Z razstave Top Ideje se lahko na primer spomnimo začetkov blagovnih znamk Kauch in 3S Design, ki danes uspešno orjeta ledino na svojih področjih tako doma kot v tujini. Že drugo leto zapored je projekt Top Ideje podprt s strani pohištvenih velikanov Lesnine in mömaxa, ki vedno iščejo sveže in dobre zgodbe ter podpirajo inovativnost mladih talentov pri ustvarjanju kreativnih bivanjskih rešitev.

Izmed pestre ponudbe razstavljenih oblikovalskih presežkov je žirija nagradila štiri najbolj drzne in sveže ideje, ki si jih bo po izteku sejma mogoče ogledati tudi v izbranih poslovalnicah Lesnine in mömaxa: Nagrado za najlepši razstavni prostor je prejel Jernej Mali za celovito predstavitev lesenih rokodelskih izdelkov.Oblikovalka Nina Malovrh je prejela nagrado za projekt Om Nom, preprosto, elegantno in hkrati zelo uporabno skodelico v dimenziji človeškega želodca.Nagrajen je bil tudi lesen obešalnik Hanga oblikovalcev studia Oma Manufacturing.Oblikovalka Neža Uran je za polfotelj Pero poleg nagrade Top Ideje prejela tudi nagrado Top 5, polfotelj pa navdušuje s svojo hkrati nostalgično in futuristično podobo, kakovostno izdelavo in udobjem.

Na spodnjih fotografijah si je mogoče ogledati še nekaj navdušujočih utrinkov z razstave Top Ideje, ki je v sklopu sejma Ambient na ogled še vse do nedelje. Na razstavi je mogoče opaziti, da se slovenski oblikovalci najbolj samozavestno poslužujejo uporabe lesa kot materiala obdelave. Presenetljivo zanimivi so tudi kosi iz betona, kamna in nepričakovanih materialov kot so varnostni pasovi. 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Neža Uran
  November 12, 2017 at 11:12 am

  Super blog, polfotelj Pero je predstavljen v dobri družbi 😉

  • Reply
   Nina Stajner
   November 15, 2017 at 3:56 pm

   Hvala in res je, na razstavi je bila zbirka artiklov res top 🙂

  Leave a Reply