interior

Coulisse :: izbira popolnih senčil

Redni bralci se bodo spomnili mojega navdušenja nad Coulisse senčili, ki je preraslo občudovanje fotografij na spletu ter me vzpodbudilo k menjavi domačih rolo zaves. Namreč; stanujemo v čudovitem stanovanju, ki pa ima severozahodno orientacijo. In kar je še huje; zaradi panoramskih oken in dejstva da se preko dvorišča nahaja sosednji blok se večino časa počutim kot bi živela v akvariju. Ob vselitvi so bile preko oken v naglici nameščene generične rolo zavese, ki so sicer služile funkciji zagotavljanja zasebnosti vendar hkrati niso prepuščale praktično nobene svetlobe. Po letih frustracij sem se ob seznanjenju s senčili Coulisse tako končno pogumno lotila projekta: menjava rolo zaves.
Med obiskom salona Interlux, ki je slovenski zastopnik senčil Coulisse, so me prijazno sprejeli ob veliki mizi iz ameriškega oreha, pregled izjemno široke ponudbe pa je bil na prvi pogled skoraj neobvladljiv. Senčila Coulisse so namreč na voljo v številnih izvedbah rolojev, panelnih, lamelnih, plise in rimskih zaves ter žaluzij; poleg tega pa je možno izbirati tudi med različnimi načini zastiranja in montaže. Poleg klasičnih verig, vrvi in uteži  so na voljo tudi tehnološko napredni avtomatizirani sistemi zastiranja ter celo sistem montaže, ki ne zahteva vrtanja.  Ob kavi smo premleli številne možnosti ter ugotovili, da bo za naše stanovanj najbolj primeren dvojni rolo – takšen ki podnevi zagotavlja zasebnost ter hkrati prepušča čim več svetlobe, zvečer pa ga zamenja plast povsem netransparentne tkanine ki ne prepušča pogledov. Pri izbiri prosojnega dnevnega roloja je bila naloga preprosta saj sem stremela k čim bolj minimalistični in prosojni podobi. Pri izbiri zatemnitvenega materiala pa se je ‘zapletlo’ zaradi izjemo pestre ponudbe vzorcev in barv.  Pregledala sem prav vse vzorce; moje oko in srce pa sta se vedno znova vračala k dekadentni temno modri tkanini z vzorcem pavjih peres. Pri tako obširni ponudbi se brez dvoma najde popoln material, barva, vzorec in izvedba senčil za prav vsak slog opreme ter tip interjerja. Moji odločitvi za izbran material je botrovala siceršnja podoba našega doma, ki ga bodo temni mogočni roloji dodatno popestrili.

Ker sama kot velika ljubiteljica mode vedno vlečem njene vzporednice z interjerjem me med brskanjem Coulisse katalogov stalno navdušuje dejstvo, da zgodbo senčil kot arhitekturnega elementa vedno povedo preko modnih vplivov ter dvignejo nivo inspiracije.

Če vas zanima, kako naš dom izgleda pred in po menjavi rolo zaves bodite prihodnji teden pozorni na novo objavo 😉

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply