interior

Zakulisje aranžiranja stanovanja za snemanje TV oddaje

Danes imam ta privilegij, da vas povabim v zakulisje snemanja enega mojih projektov za televizijsko oddajo. Končni rezultat na TV ekranu je na pogled res lahkoten, uigran in estetski; za kamero pa se v resnici odvija pravi kaos. Gradbena dela v stanovanju so se namreč končala pred kratkim in interier v resnici še ni povsem zaključen. Do popolne podobe mu sicer manjka le še pika na I; za potrebe snemanja pa sem vseeno želela da stanovanje odraža celovito energijo ter se ga odločila stilirati v možatem industrijskem slogu. Omenjeno stanovanje je bilo namreč zasnovano za mlajšega poslovneža, ki je želel udobno stanovanje z opečno steno, kovinskimi elementi, robusnimi teksturami ter temnimi toni. Stremeli smo k energiji newyorškega lofta; izvedenega s prenovo nekdaj študentskega stanovanja v vrstni hiši za Bežigradom. Za fotografiranja mojih prejšnjih projektov sem dekor in manjše pohištvene kose navadno iskala po številnih ljubljanskih trgovinah; tokrat pa sem se odločila obiskati samo Lesnino. So namreč odlično založeni tako s pohištvom kot dekorativnimi elementi kar mi omogoča da na enem mestu najdem prav vse kar potrebujem. Poleg tega je Lesnina locirana izven centra ter velikih nakupovalnih središč kar mi prihrani gužvo na cesti in iskanje parkirnega mesta.

Za oris omenjene estetike sem v Lesnini iskala kose, ki bi dopolnili možato zgodbo stanovanja – žičnate posode, usnjene dekorativne vzglavnike, industrijska svetila, kristalne kozarce za konjak, grafične preproge, lesene deske za rezanje, posode za shranjevanje, (nezahtevne) umetne kaktuse, kamnite kopalniške dodatke in motociklistične skupture. Takšno ‘namišljeno nakupovanje’ je eno mojih najljubših opravil.  Obožujem brskanje po policah in izbiranje popolnih kosov!
‘Namišljenemu nakupovanju’ sledi meni malce manj ljubo fizično naporno opravilo – nošenje artiklov od Lesnine do stanovanja; pri čemer je potrebno biti izredno pazljiv da se kosi ne poškodujejo.
Moja Ford Kuga je med prevozom pokala po šivih; z manjšim avtom bi nalogo težko opravila  z enim izletom! Po napornem nošenju vseh artiklov v stanovanje končno pride na vrsto še ena mojih najljubših nalog: aranžiranje. Pri aranžiranju za snemanje je način dela nekoliko drugačen kot pri aranžiranju z fotografiranje. Pri fotografiranju so artikli namreč natančno razporejeni glede na kader; pri snemanju pa gre za gibljivo sliko pri kateri je prostor veliko težje aranžirati do popolnosti.Dekorativne dodatke za snemanje torej nekoliko bolj sproščeno razporedimo po prostoru na mesta- kjer bi se znašli tudi v resničnem življenju. Pomembno je, da prostor deluje živ; tudi če je v kristalnih kozarcih namesto ruma ledeni čaj.Na pričujoči fotografiji je mogoče opaziti, da slika ni umeščena na sredino komode kot bi bila v realnem življenju temveč je zamaknjena nekoliko desno saj tako boljše izgleda na fotografiji.Verjeli ali ne, najtežje opravilo pri aranžiranju je umeščanje odej, pregrinjal in drugih tekstilnih draperij!
Ko je stanovanje aranžirano končno nastopi čas za snemanje, ki je zaradi številne opreme, ljudi, vročih svetil in treme prav adrenalinsko doživetje; sploh če moraš še pred kamero….
Če vas zanima kakšen je končni rezultat takšnega snemanja vas vabim k ogledu oddaje TV Ambienti, ki bo na sporedu v soboto, 21.10 ob 14.15 na Tv Slovenija 1.

p.s. vse fotografije v tej objavi so bile posnete s Huawei Honor 6x.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vanja
  October 16, 2017 at 5:59 am

  Vau! Noro lepo!

  • Reply
   Nina Stajner
   October 17, 2017 at 3:22 pm

   Hvala 🙂

  Leave a Reply