interior

Lepotni kotiček

Pred odhodom od doma se, sploh ženske, rade posebno lepo uredimo. Torej ni nič čudnega da si v domu želimo imeti kozmetični kotiček, nekakšno mini žensko kraljestvo namenjeno umirjenemu ličenju. Pri zasnovi kozmetičnega kotička je potrebno paziti na svetlobo. Za ličenje je optimalno, če je svetloba naravna in na mizo pada od spredaj. V primeru, da naravne svetlobe ni mogoče zagotoviti velja investirati v kvalitetno umetno osvetlitev, ki naj ogledalo enakomerno osvetljuje z vseh strani. Kozmetične mize so nekoliko ožje od običajnih miz ter vsebujejo manjše predale za shranjevanje nakita, ličil in drugih drobnarij. Odlična lokacija za nakup kozmetične mize je kar najbližja Lesnina, saj imajo na voljo modele različnih velikosti in slogov. Najbolj modne kozmetične mize se ponašajo z nežnimi starinskimi oblikami, svetlimi toni in navidezno obrabljenimi teksturami. Na pogled delujejo resnično ženstveno ter popestrijo tako historične kot moderne ambiente.
Nekateri modeli kozmetičnih miz se odpirajo navzgor. Kadar jih ne uporabljamo za ličenje lahko služijo kot odlagalne površine; ličila pa preprosto ‘skrijemo’ v predal pod ogledalo.

Tudi kozmetično ogledalo lahko ima dvojno funkcijo škatle za shranjevanja nakita. S pomočjo takšnega kosa je kozmetična miza na pogled vedno urejena; nakit pa varno pospravljen.
Ljubiteljice minimalizma bodo navdušene nad kozmetičnim kotičkom izčiščenega izgleda. Kozmetičen kotiček je največkrat umeščen v bolj zasebne prostore doma – kopalnico ali spalnico,  pomembno pa je da s svojo estetiko odraža glamurozno energijo uporabnice.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply