interior

Odtenki beline

Bela barva velja pri oblikovanju prostora za zelo dobrodošlo, saj prostor vizualno poveča ter osvetli. Morda se zdi ideja opremiti prostor ali domovanje povsem v beli barvi nekoliko kontroverzna vendar je tovrsten slog trenutno zelo v porastu. Delno temu botruje dejstvo, da bela barva ne velja več na nepraktično. S pomočjo sodobno obdelanih tkanin, ki so odporne na tekočino in madeže, trpežnih umetnih materialov ter vodo odbojnih barv so beli pohištveni kosi postali povsem enostavni za vzdrževanje. Danes sem pripravila nekaj nasvetov za opremo belih prostorov; prav vse pohištvene kose in dodatke pa je možno najti v najbližji Lesnini.
Ambient, zasnovan povsem v beli barvi lahko na pogled deluje  sterilno, čemur se izognemo s kombiniranjem belih kosov različnih tekstur. Prostor omehčamo z naravnimi kožami in preprogami kosmatinci, prešitimi vzglavniki in mehkimi odejami.
Belino kuhinje lahko poživi marmornata tekstura pulta; piko na I pa prostoru dodajo poudarjeni ročaji in svetilke zanimivih oblik. V svetlem prostoru dinamiko ustvarimo s kombiniranjem različnih odtenkov bele barve. Snežno bele kuhinjske elemente vgradne kuhinje dopolnijo mlečno bela stena, smetanasto bela miza in umazano bela tla.
Ob snežno beli osnovni barvni paleti manjši barvni detajli še toliko bolj izstopajo.Belino v spalnici omehčajo manjši leseni detajli, kontrast minimalnih črnih poudarkov pa še dodatno poudari svežino beline. Prostor omehčajo mehke teksture oblazinjenega vzglavja postelje, bogate odeje in mehke preproge. Tudi v kopalnici je kombinacija različnih odtenkov bele še kako dobrodošla!

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply