interior

Neo nordijski slog

Nordijski oziroma skandinavski slog notranje opreme nam je vsem dobro poznan; zadnja leta samozavestno prevladuje med trendi in kot kaže bo moden še kar nekaj časa; z manjšimi spremembami seveda. V zadnjem času je mogoče opaziti kako nekdaj asketsko izčiščen in barvno nevtralen slog postaja toplejši in bolj živahen.

Največja kvaliteta nordijskega sloga je že pregovorna funkcionalnost, ki še vedno ostaja glavna prioriteta. Ostajajo tudi enostavne linije in zračnost prostorov; umikajo pa se rustikalne teksture in nežne barve, ki jih nadomeščajo bogati materiali, tople kovine in močnejši barvni odtenki.

Novi nordijski slog namreč izgleda kot da bi švedsko stanovanje križali s pariškim ali milanskim salonom. Če želimo v tovrstnem slogu osvežiti tudi svoj dom nam po pohištvo ni treba  v Kopenhagen; tudi v najbližji Lesnini je mogoče najti odgovarjajoče kose! Do preobrazbe sloga je prišlo iz enega preprostega razloga: svet postaja prava globalna vas in mešanje različnih estetskih vplivov je zelo dobrodošel pojav.  Opaziti je mogoče velik porast barv; ki se pojavljajo na pohištvenih kosih klasičnih skandinavskih linij. Zanimiv je tudi pojav vzorcev in bogatega oblazinjenega pohištva, zaobljenih linij, romantičnih visečih svetilk, stenskih štukatur in medenine.Okvir za slike, peščena ura, namizna svetilka, stenska uralonček za kavo, vaza, stol, dozirnik za milo,  okrasna blazina, postelja, fotelj.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply