interior

Trend: geometrija

V primeru, da redno spremljate trende s področja notranje opreme ste brez dvoma opazili, da so trenutno zelo aktualne geometrijske oblike. Pojavljajo se tako v obliki vzorcev na talnih in stenskih oblogah, zalomljenih ploskev porcelanastih kosov ter grafičnih linij kovinskega žičnatega pohištva. Tovrstne linije odlično popestrijo interierje, ki se sicer ponašajo z izčiščenimi linijami ter nevtralno barvno shemo, podajo pa se tudi k bolj ek sotičnim kombinacijam. Danes sem za vas pripravila nekaj inspiracije, kako geometrijo vpeljati v dom; prav vse elemente pa je mogoče najti kar v najbližji Lesnini.

Za zelo popularne kose geometrijskih linij veljajo viseče svetilke; narejene iz kovinske žice. Opaziti jih je mogoče v različnih prostorih, kot so jedilnice, dnevne sobe in spalnice, odlično pa se podajo k skandinavskemu slogu opreme. Na voljo so v različnih velikostih in barvah; posebno priljubljene pa so črne izvedbe, ki na pogled delujejo zelo grafično ter bronaste variante, ki v prostor vnesejo nekoliko glamurja. Tovrstne žičnate svetilke puščajo žarnico vidno, zato je pomemben tudi njen videz. Najpogosteje se žične svetilke kombinira z žarnicami nostalgičnega videza, ki oddajajo mehko toplo svetlobo; kljub starinski podobi pa se ponašajo s povsem sodobno LED tehnologijo. Z geometrijo se lahko poigramo tudi na stenah. Na zgornji fotografiji lahko občudujemo omaro, ki je zaradi zalomljenih ploskev še posebno zanimiva. Če nam prostor ne omogoča takšne rešitve se lahko odločimo za geometrijske stenske obdelave; kot so na primer tapete. Izberimo model tapet s členjenim grafičnim potiskom, ki služi tudi kot optična prevara ter navidezno spremeni naravo prostora. Stena s privlačnim geometrijskim vzorcem v prostor vnese dinamiko. Steno s tako močnim vzorcem velja v izogib vizualne prenatrpanosti kombinirati z enostavnimi pohištvenimi elementi nevtralnih barv.

Vaze z zalomljenimi ploskvami so še en zelo moden dekorativni kos.
Manjše vaze nežnih pastelnih tonov so lepe že brez cvetja in jih lahko tako poljubno kombiniramo ter uporabljamo kot samostojne dekoracije. Zanimivo geometrijsko vazo lahko uporabimo tudi za shranjevanje svinčnikov v pisarni.
Transparentni posodi zaradi geometrijsko prisekanih ploskev na pogled spominjata na dragulja; ker pa sta narejeni iz plastike sta primerni tudi za uporabo na prostem in lahko odlično popestrita piknik.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4,5,6,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply