interior

Outdoor living room :: Zunanja dnevna soba

Topli poletni dnevi kar kličejo po preživljanju prostega časa na prostem, zato zunanje dnevne sobe postajajo vedno bolj priljubljene. Pri zunanji dnevni sobi gre za kotiček na vrtu, terasi ali balkonu, ki ga opremimo z udobno zunanjo sedežno garnituro, fotelji, klubskimi mizicami in tabureji. Torej – vsemi pohištvenimi elementi, ki sicer sodijo v dnevno sobo le da so izdelani iz drugačnih materialov. Če se ob pričujočih sanjskih zunanjih dnevnih sobah počutite inspirirane se lahko hitro odpravite v najbližjo Lesnino, kjer je mogoče najti prav vse elemente za ustvarjanje svoje sproščujoče vrtne oaze. Osnovni element zunanje dnevne sobe je udobna lounge garnitura, izdelana iz trpežnih materialov. Trenutno so zelo aktualni modeli z elegantnimi poševnimi nogami v svetlo ali temno sivih tonih. Zunanja dnevna soba naj bo po udobju povsem enakovredna običajni dnevni sobi, zato lahko lounge garniture dopolnimo z mehkimi dekorativnimi blazinami za na vrt in pregrinjali oziroma odejami. Odeje nam bodo prišle še kako prav ob večerih, ki znajo biti poleti včasih prav hladni. Intimno ozračje zunanje dnevne sobe poudari dekorativna osvetlitev v obliki svetlobnih verig, sveč in svečnikov, prostoru pa piko na I dodajo lončnice in drugo rastlinje.Mehke sedežne blazine lahko uporabimo kot dodatna sedišča, služijo pa tudi za barvni dekorativni poudarek.
Majhnost terase naj ne bo izgovor za njeno neurejenost! Tudi na teraso ali balkon lahko namestimo udobno vrtno zofo ter jo dopolnimo z ljubkimi mizicami in tabureji.Vrtna lounge pletena garnitura klasične oblike iz umetnih vlaken je zelo odporna na vremenske razmere, zato je primerna za dolgotrajno uporabo.
V primeru, da terasa nima zagotovljenega naravnega senčenja lahko le-tega zagotovimo s pomočjo elegantnega senčnika.  Kombiniranje pohištvenih kosov iz različnih linij razbije monotonost in kompoziciji doda pridih ekskluzivnosti.Sedežna garnitura elegantnih minimalističnih linij na poglede deluje zelo prestižno, zaradi izčiščenih linij pa se poda v abiente različnih slogov.

Viri inspiracijskih fotografij: 1,2,3,4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply