travel

Popoln ponedeljek Na Škaluc

Skoraj vse ˝Punce po svoje˝ (ena še uživa na Baliju) smo se preteklo nedeljo končno spet uspele uskladiti za skupni izlet, tokrat  mimo Celja v hribe nad Laškim, na idilično posestvo Na Škaluc, kjer so nas pričakali sonce, cvetoče drevje, konjički, prijazna dobrodošlica in pravi podeželski mir.Pot iz Ljubljane nas je z našim sila udobnim BMW-jem vodila mimo Celja, kjer smo se sprehodile po centru in si ogledale nove simpatične kavarne, ki so v zadnjem času pognale kot gobe po dežju. Center Celja se po letih mrtvila počasi prebuja in opaziti je možno številne nove butike, ljubke kavarne kot sta Užitkarna Beli Vol in Oaza ter druge dejavnosti (Odprta Kuhna), ki v mesto privabljajo številne obiskovalce ter mu dajejo urban ritem.Priznati moram, da sem tokrat po dolgem času v vožnji uživala kot sovoznica; torej na žalost težko kaj rečem o občutku ob upravljanju BMW-jeve zveri, sem se pa enkrat za spremembo popolnoma sprostila (v udobju širokega usnjenega sedeža to nikakor ni bilo težko) in si ogledovala mimo bežečo naravo. Obisk Celja smo zaključile s sprehodom ob Savinji ter se nato odpravile prosti našemu cilju – Posestvu Na Škaluc.
Na Škaluc je možno bivati v pravi hišici na drevesu, ki je opremljena v prijetnem domačem slogu z modernim pridihom in ponuja čudovit razgled na gozd. Zgodba posestva je precej zanimiva – sedanji lastniki so kupili nekdaj znamenito kmetijo ter jo sedaj postopoma prenavljajo in ji dodajajo vedno več zanimivih turističnih dejavnosti. Romantiko preteklosti in počasen tempo podeželskega življenja združujejo s sodobno ponudbo in sproščenim gostoljubjem, vse to pa zavijejo v popoln okvir pristne narave.
Iz drevesne hišice do hiše s savno in jacuzzijem vodi romantična gozdna potka; med savnanjem in kopeljo pa lahko uživamo v čudovitem razgledu.
Posest Na Škaluc se ponaša tudi z manjšim barom, opremljenim v tradicionalnem slovenskem slogu. Tu se gostje lahko okrepčajo s češkim pivom Staropramen, kar je v okolišu lokalno najbolj znane pivovarne sicer prava (in dobrodošla) redkost. Velika gugalnica na vrtu kar vabi k sproščanju, branju knjig ali pa samo strmenju v nebo. Vožnja po ovinkasti cesti je bila v BMW-jevem avtomatskem lepotcu prav lepo tekoča. Sončni zahod Na Škaluc je prav sanjski! Hišni maček dimenzij divjega risa je pravzaprav prijazen in se prav rad pusti počohljati za ušesi.
Hrana na posestvu je preprosta in okusna, privoščimo pa si jo lahko v kamniti jedilnici s kaminom ali pa kar na travniku.

Za našo žejo so s svojimi napitki poskrbeli pri Blender Groupu, me pa smo bile še posebej navdušene nad RiRi kokosovo vodo in Nobe Aloe Vera. Na Šlakuc imajo tudi konjičke, ki so prav radovedni in z veseljem pohlastajo ponujene regratove lučke! Pred savno je lično urejen kotiček za sproščanje kjer smo z Majo in Valentino klepetale o novih čevljih, službah in tem, kako pogrešamo Katko ter upamo, da se nam kmalu pridruži na kakšnem izletu!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply