interior

Color of the year :: Barva leta 2017

zelena1Kot sem že omenila prejšnji teden je zelena barva eden izmed največjih letošnjih trendov na področju notranjega oblikovanja. To dejstvo ni naključje, saj pri barvnem inštitutu Pantone vsako leto izberejo barvo leta, ki je simbolni vizualni odgovor na  trenutno pereče teme in svet okoli nas. Letos so barvo leta izbrali močan zelenkasto rumen odtenek s pomenljivim imenom ‘Greenery’, ki asociira na prve dni pomladi, ko se narava prebuja, obnavlja in oživlja. Ravno ta odtenek so izbrali zato, da bi ljudi opomnili na naravo, njeno pomembnost in prvinsko lepoto. Danes sem v sodelovanju z Lesnino pripravila nekaj predlogov, kako z letošnjo barvo leta enostavno osvežiti dom.

zelena-5Gre za precej živahno barvo, ki se odlično poda k črno beli kombinaciji, naravno rjavim in bež odtenkom ter tudi bolj živahnim primarnim tonom. V večjih količinah jo v prostor lahko vnesemo v obliki stenskih in talnih oblog ter večjega pohištva.  Žametne zelene sedežne garniture je mogoče opaziti v številnih prestižnih ambientih, zelo predani ljubitelji zelene barve pa se lahko odločijo tudi za zelene kuhinjske elemente. Zaradi močne kromatičnosti je barva ‘greenery’ vpadljiva tudi v manjših količinah in tako imajo tudi dekorativni dodatki velik vizualen učinek. Svoj dom lahko tako popolnoma osvežimo že z izborom zelenega dekorativnega blaga, dekoracij in manjših pohištvenih kosov. dsc_0485Izbor elementov, kot so na primer okrasne blazine v zeleni barvi lahko popestrimo z mešanjem različnih tekstur, ki kombinacij o popestrijo ter ji dodajo globino. zelena-2Svetel, nežen prostor omehčajo oblazinjeni zeleni stoli, ki se barvno ujemajo s sobnim rastlinjem. dsc_0500Zelene okrasne vaze in porcelan v trenutku poživijo jedilnico.

zelena-4Minimalistična kuhinja v kombinaciji bele barve, marmorja in lesa zaradi zelenih stolov deluje unikatno in naravno.  Zeleno barvo ‘greenery’ lahko uporabljamo tudi v kateri od svetlejših ali temnejših različic, ki delujejo bolj umirjeno. dsc_0524Če se želite zelenemu tonu predati bolj trajno si lahko privoščite  izbor sedežne garniture v tem modnem tonu.

dsc_0528Z izbiro replike stola Eames Plastic v zeleni različici lahko enostavno in ugodno osvežimo izgled domače jedilnice. (Umetne) rastline so še en zanimiv način, kako lahko v prostor vnesemo zeleno barvo. zelena-3Zelene zofe, še posebej v žametni izvedbi so trenutno resnično v trendu! dsc_0529Zelen ton lahko vključimo tudi v kuhinjo, kot je mogoče videti na fotografiji. Praktično katerikoli prostor pa lahko popestrimo z zelenimi lanternami, v katere za romantično vzdušje namestimo čajne svečke.

Viri fotografij: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply