interior

Window treatments :: zavese za vsak dom

 

zavese-4Zavese so eden izmed klasičnih gradnikov prostora, njihova vloga pa se je iz uporabne razvila tudi v dekorativno. Zavese so namreč prvotno namenjene zagotavljanju zasebnosti ter senčenju pred premočim soncem; služijo pa tudi kot toplotna izolacija, dekorativni poudarek, uokvirjajo pogled skozi okno ter s svojo mehko draperijo vizualno omehčajo izgled sobe. Kakšne zavese bomo izbrali je predvsem odvisno od naših potreb ter osebnega okusa; brez dvoma pa se za prav vsak prostor v Lesnini najde popolna variacija. Nežne, prosojne zavese so odlična izbira za prostore, kjer ne želimo zmanjšati dostopa svetlobe hkrati pa želimo zastreti pogled v notranjost. Težje, masivnejše zavese izberemo v primeru, ko želimo prostor občasno povsem zatemniti. Seveda lahko namestimo več slojev zaves, ki medsebojno dopolnjujejo svoje funkcije in izgled. dsc_0009Panelne zavese so zaradi nenagubane gladke površine odlična izbira za ljubitelje minimalizma. Lahko izbiramo med montažo na karnisi ter jih pomikamo drsno ali pa rolo izvedbo, ki je zelo primerna za prostore, v katerih želimo zavese tekom neuporabe zaščititi pred uničenjem (hišnimi ljubljenčki, majhnimi otroci….)zavese-1Zavese v plisirani izvedbi so izredno uporabne, saj jih je mogoče aplicirati na vse oblike oken (ja, tudi okrogla ali trikotna okna ter seveda tudi poševna strešna okna), v zloženi obliki pa so skoraj popolnoma nevidne. Odpirajo se lahko tako navzgor kot navzdol in tako omogočajo odlično prilagodljivost pri doziranju svetlobe oziroma senčenju in zagotavljanju zasebnosti.
dsc_0016V Lesnini lahko izbiramo med plisiranimi zavesami številnih barv, vzorcev in materialov. zavese-5V kuhinjah so zelo pogoste zavese, ki so bolj kot senčenju namenjene zagotavljanju zasebnosti.
zavese-3Zavese lahko pritrdimo na številne načine, trenutno pa je najbolj popularno okovje v medeninasti ali bakreni barvi. Pri montaži zaves moramo biti pazljivi na proporce – karnise ne pozicionirajmo točno nad okno saj bo prostor tako vizualno deloval nižji. Raje jih umestimo pod strop, saj bomo tako poudarili vertikalo prostora ter ga na pogled naredili večjega. Iz istega razloga pazimo, da zavese niso prekratke – segajo naj vse do tal! dsc_0023Pri izbiri zaves pazimo tudi, da niso preozke. Karnisa oziroma vodilo naj na vsaki strani sega toliko preko okna, da lahko ob njega umaknemo zavese. Ob razprtem stanju pazimo da imajo zavese lepe enakomerne gube prek celotne površine, ko pa jih zložimo jih lahko spnemo z dekorativnimi sponkami.

zavese-6Zavese so lahko odličen način za pregrajevanje velikih prostorov, predvsem kadar si želimo samo začasne zasebnosti. Zavese so namreč cenovno ugodnejše od gradnje dejanske stene; težke in masivne zavese pa so dober zvočni in svetlobni izolator. zavese-7Zavese lahko nadomestijo celo vrata. zavese-2Pisane zavese so odličen, cenovno ugoden, način kako v prostor vnesti igrivo energijo, pazimo le na to da se barvno in slogovno ujemajo z ostalo opremo. dsc_0021Na oddelku z zavesami v Lesnini je na izbiro nešteto različnih slogov zaves – vse od že končanih modelov do bogate izbire blaga različnih proizvajalcev, karnis, vodil  in dodatkov. Skupaj s svetovalci lahko izberete popoln model za vaš dom, v Lesnini pa nato uredijo tudi vse potrebno za izmero, šivanje in montažo zaves v vašem domu.

Vir fotografij: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply