interior

Ambient + Dom Plus

unnamed-4

Kot že nekaj let zapored sem se tudi letos podala pogledat, kaj novega ponuja tokratni sejem Ambient. Letos so se ga odločili združiti z jesensko različico sejma Dom Plus ter obiskovalcem ponuditi celostno podporo pri gradnji in opremi doma. Sejemsko dogajanje so, kot je že v navadi, spremljale različne razstave, arhitekturne svetovalnice ter strokovna predavanja. Vsako leto me stranke sprašujejo, če je sejem vredno obiskati in navadno jim odgovorim da ja, če iščejo konkretne izvajalce in/ali lovijo sejemske popuste. Sejem sem sama obiskala kmalu po odprtju in bila razočarana nad dejstvom, da so nekateri razstavljalci šele urejali (povprečno opremljene) showroome ter kot obiskovalka nisem doživela (skoraj) nobene dobrodošlice (seveda pa obstajajo izjeme, ki potrjujejo pravilo). Kakorkoli že, v tej objavi sem zbrala utrinke s sejma, ki so me najbolj navdušili in upam, da bodo tudi vas, dragi bralci.

unnamed-20Podjetje Intelux je imelo najboljšo celostno predstavitev – od simpatičnega showrooma do ujemajočih se teliranih oblek zaposlenih. Priznam da sem se malce zaljubila v rolo senčila Coulisse in heksagonalne kamnite ploščice Artesia, ki jih zastopajo.

unnamed-11Italijanski gostje iz podjetja Forma Design so predstavili čudovito opremljen showroom, v katerem so povezali svoje povsem po meri izdelano opremo Bespoke ter oblazinjeno pohištvo blagovnih znamk Biba Salotti in Talenti (na fotografiji).unnamed-10Njihovo pohištvo je namenjeno rabi tako znotraj kot zunaj, izdelano pa je iz odličnih avtentičnih materialov z veliko mero natančnosti ter se povsem prilagaja naročnikovim željam in prostorskim danostim. unnamed-13Na sejmu sem ‘srečala’ tudi revijo H.O.M.E; podjetje Omarica (ki se že nekaj let zapored ponaša z enim izmed boljše zasnovanih showroomov)pa je predstavilo lepo minimalistično kuhinjo z zanimivo reliefno obdelavo front (in tudi simpatično otroško sobo na prvi fotografiji). unnamed-9Stol Nico Less, ki ga je za podjetje Donar oblikoval arhitekt Primož Jeza in zanj požel številne nagrade se je tokrat predstavil v bakreno-sivi različici, ki je -seveda- čudovita. unnamed-6Kuhinjo, ki so jo za mizarstvo Peklenk oblikovali v biroju Arhimetrics smo sicer videli že lani, pa je še vedno povsem aktualna. V sklopu sejma Dom Plus si je bilo mogoče ogledati tudi notranji ustroj toplotne črpalke; ki je meni kot vizualnemu tipu seveda všeč zaradi bakrenih cevi. unnamed-5Obiskovalcem so bile na voljo tudi brezplačne arhitekturne svetovalnice; kot je na primer pričujoča arhitektke Ane Grudenunnamed-7V sklopu sejma je bila predstavljena razstava recikliranega pohištva Regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana. Pohištvene kose so izdelali imetniki in rokodelci ter dokazali, da se da s kreativno predelavo izdelkom vdahniti novo podobo in jim podaljšati življenje. Razstavo Top Ideje, na kateri svoje izdelke predstavijo mladi ustvarjalci in je namenjena povezovanju med stroko in industrijo, je tokrat podprla skupina XXXLutz (ki je v Sloveniji prisotna s trgovinama Lesnina in Momax).unnamed-2Letošnja novost je bil tudi pompozno urejen razstavni prostor podjetja Velana, ki se je bohotil pod dekorativnimi tkaninami in drugimi dodatki za dom, ki so v njihovi ponudbi novost.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply