interior

Decorating a dorm room :: opremljanje študenstske sobe

stsoba1Oktober se že nezadržno približuje, z njim pa čas, ko študentje zapuščajo domove in odhajajo nabirat nova znanja na univerze. Bivanjski pogoji med študijem navadno niso idealni; večina študentov si majhne študentske sobice in stanovanja deli s sostanovalci, pohištvena oprema pa je velikokrat milo rečeno špartanska. Z malo domišljije in volje pa se da tudi študentsko domovanje spremeniti v prijeten bivanjski prostor, zato sem danes zbrala nekaj idej, kako se lotiti opremljanja študentske sobe:dsc_0067Pri opremi pazimo na zasnovo osvetlitve – za študij bomo potrebovali dobro osvetljeno mizo, zato investirajmo v dobro namizno delavno svetilko, med druženjem s prijatelji pa bo bolj prav prišla intimna osvetlitev (dišečih) sveč. Še en pomemben element študentske sobe je kvaliteten delavni stol, na katerem bomo udobno sedeli med urami študija.
dsc_0046Pusto sobo je najlažje in najbolj ugodno popestriti s pomočjo tekstilnih dodatkov. Pisane preproge, posteljnina, zavese, okrasne blazine in pregrinjala so odličen način, da v prostor vnesemo barve, mehkobo in mladostno energijo! stsoba2Postelja je v študenstki sobi pomemben pohištven kos, saj velikokrat služi tudi kot sedežna garnitura. V primeru, da je postelja že všeta v ceno najemnine sobe iz higienskih razlogov razmislimo o nakupu prevleke za vzmetnico. Posteljo lahko v zofo spremenimo s pomočjo okrasnih blazin, dodatne sedeže za druženje s prijatelji pa zagotovimo s pomočjo taburejev. dsc_0056Zadostne količine shranjevalnih površin so v študentski sobi zelo pomembne; poleg omare jih lahko umestimo tudi pod /višje pozicionirano/ posteljo ali v zaboje in škatle.
480abe1b9a08536c27033f35e9808d9b

Osebno noto v prostor vnesemo s pomočjo stenskega okrasja in manjših dekorativnih dodatkov. Ne ustrašimo se pisanih barv in divjih oblik – v primeru, da se okrasja naveličamo ga lahko enostavno zamenjamo.
dsc_0045V primeru, da se študentska soba ponaša z visokimi stropovi izkoristimo višino in posteljo namestimo na galerijo ter si s tem zagotovimo nekoliko zasebnosti.12Kljub prostorskim omejitvam so študenstke sobe prostori, kjer si ustvarimo najlepše spomine, po vse pohištvo in ostale dodatke za opremo sobe pa se lahko podamo že v najbližjo Lesninodsc_0029Inspiracijeske fotografije via: Pinterest, www.apartmenttherapy.comwww.ifsguild.org

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kaylynn
    October 3, 2016 at 1:34 pm

    Thanks for shigrna. What a pleasure to read!

  • Leave a Reply