interior

Perfect bed :: Popolna postelja

Fotografija via Pinterest
Po napornem dnevu ni nič lepšega, kot pa če nas doma pričaka udobna, topla, vabljiva in lepo postlana postelja. Nekaterim se zdi jutranje postiljanje postelje morda res odveč, vsekakor pa je pogled na lepo urejeno posteljo neprecenljiv. Danes sem pripravila nekaj nasvetov, kako postlati in dekorirati posteljo, da bo na pogled delovala kot iz fine revije, pravi naslov za nakup vseh pohištvenih kosov, tekstila in dodatkov pa je seveda najbližja Lesnina
Osnova vsake sanjske postelje je brez dvoma kvalitetno ležišče, ki ga sestavlja pole postelje same sestavljajta še posteljni pod in vzmetnica. Izbiramo lahko med neštetimi načini izvedbe, materiali, trdotami in velikostmi, pomembno pa je, da si za nakup vzamemo čas, premislimo o svojih željah in potrebah ter ležišče temeljito preizkusimo že v Lesnini.  
Zahtevni bodimo tudi pri izbiri posteljnine! Pazimo na to, da bo izdelana iz koži prijetnih materialov, mehka ter razkošna. Pri izbiri barv in vzorcev sledimo svojemu okusu, trenutno pa so zelo modne posteljnine z geometrijskimi potiski bodisi nevtralnih ali močno poudarjenih barv. Za eno posteljo je dobro imeti tri sete posteljnine, ki jih za ohranjanje svežine menjajmo čim bolj pogosto. Res ni nič lepšega, ko leči med sveže oprane rjuhe! 
Fotografija via www.thewonderforest.com
Nevtralni toni delujejo sproščujoče in zenovsko, za bolj dinamičen učinek pa se lahko poigramo s teksturami. 
Napenjalne rjuhe so na voljo v mnogih različnih barvah, materialih in velikostih. Poiščimo takšno, ki se bo popolnoma prilegala vzmetnici, barvno pa jo uskladimo s posteljnino. Kombinacija nevtralne posteljnine in barvne napenjalne je lahko trik, kako v prostor na nevsiljiv način vnesemo barvni poudarek ter poskrbimo za majhno presenečenje ob odgrinjanju odeje. 
Fotografija via www.wanelo.com
Ne ustrašimo se kombiniranja različnih barv in vzorcev! 
Poleg klasičnih spalnih vzglavnikov lahko posteljo okrasimo z dekorativnimi blazinami, s katerimi v prostor vnesemo dodatno dinamiko. Izberemo lahko potiskane modele ali pa se odločimo za takšne s poudarjeno teksturo. 
Posteljnino in blazine lahko barvno uskladimo z vizualno podobo spalnice. 

Pregrinjanje spodnjega dela postelje z odejo oziroma pregrinjalom je odličen način, kako vizualno zmanjšamo površino postelje, hkrati pa bo ob mrzlih nočeh prišla še kako prav!

Fotografija via www.bloglovin.com
Izbiro nevtralne posteljnine lahko popestrimo z živahnimi dekorativnimi blazinami. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply