interior

April favourites :: Aprilski favoriti

Počasi se približujejo prvomajski prazniki, ko lahko proste dni izkoristimo za osvežitev svojega domovanja. Za to pa niso potrebni večji gradbeni posegi, vizualno lahko prostor povsem enostavno spremenimo že z menjavo stolov, preprog, svetil in drugih dekorativnih dodatkov, ki jih najdemo v najbližji Lesnini. Danes sem pripravila izbor kosov, ki so me med zadnjim sprehodom po Lesnini najbolj navdušili in prepričana sem, da bi se podali v marsikateri dom ter vanj vnesli pridih sodobnosti. 
Fotelji, ki po obliki spominjajo na šestdeseta leta prejšnjega stoletja so trenutno zelo aktualni, odlična pa je tudi kombinacija močne modre barve in elegantnih lesenih nog. Tudi kovinski žičnati kosi, kot sta elegantni beli laneterni so trenutno zelo modni. Lahko ju postavimo tudi na vrt ali balkon, kjer o plamen svečke deloval še posebej romantično. 
Mehke preproge s poudarjenim grafičnim vzorcem je mogoče občudovati v številnih prestižnih ambientih. So odličen način, da razbijemo monotonost prostora ter ga vizualno omehčamo. 
Vzorec marmorja je še vedno zelo aktualen, pri uporabi pa nismo več omejeni na talne oziroma stenske obloge ter kuhinjske pulte. Zanimiva interpretacija je na primer viseča svetilka futuristične oblike z vzorcem marmorja, ki bi se odlično podala v svežo, svetlo jedilnico. Med letošnjimi trendi smo opazili tudi veliko pastelnih barv in tako je zelo zanimiva nežno obarvana interpretacija trenutno zelo popularne oblike jedilniških stolov. 


Še en močan trend je prešito tapecirano pohištvo, ki se odlično vklaplja v trenutno zelo moden vintage industrijski slog opreme.

Cvetje poživi vsak prostor, rožnati odtenki pa so to pomlad nujni tako na modnem področju kot na področju notranje opreme! Vedno pa so aktualni nekoliko drugačni pohištveni kosi, kot je pričujoč barski stol, ki zaradi organsko oblikovanega podstavka deluje futuristično ter omogoča udoben naslon nog.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply