interior

Vintage industrijski trend

Fotografija via www.decoist.com
Nostalgija po preteklih obdobjih je v svetu notranjega oblikovanja še vedno zelo močna, v zadnjem času pa je v ospredje stopil slog, ki oživlja spomin na industrijsko revolucijo. Vintage industrijski trend je mogoče opaziti v vseh modnih restavracijah in hotelih svetovnih prestolnic, tudi pri nas pa lahko v Lesnini lahko najdemo pohištvene kose in dekorativne dodatke v industrijskem slogu. Zaznamujejo ga naravni materiali,kot so les, kovina in usnje ter navidezno obrabljenih površinah, ki pohištvenim kosom dodajo zgodovinsko patino. Močne barve in igrivi napisi poskrbijo za živahnost, enostavne linije pa za uporabnost pohištva in dodatkov.  
Kovinske stenske dekoracije so zaradi živahnih barv in potiskov odlična izbira, če želimo prostor zgolj malce popestriti. Izbiramo lahko med različnimi napisi in znaki, lahko pa se odločimo tudi za bolj funkcionalne dekorativne elemente, kot so ure, obešalniki ter police. 
Predalnik iz navidezno obrabljenega lesa z vzpodbudnimi napisi lahko uporabimo tudi kot nočno omarico, prešit tabure v topli rjavi barvi pa spominja na klasične usnjene kavče iz moških salonov. 
Fotografija via www.homedit.com
Dnevno sobo lahko hitro osvežimo že zgolj z menjavo okrasnih blazin, velikanski reflektor industrijskega izgleda pa lahko uporabimo tudi kot zanimivo ambientalno svetilko. 
Trenutno oh-tako-modni kovinski stoli morda na prvi pogled res delujejo robusno, za sedenje pa so zelo udobni in trpežni, na voljo pa so v paleti različnih barv. Poleg stolov lahko izberemo tudi mizo v istem slogu; tovrstno pohištvo pa je primerno tako za uporabo v notranjih prostorih kot zunaj. 
Fotografija via www.huffingtonpost.com
Svetila so pri vintage industrijskem slogu zelo pomemben dekorativni element. Zelo aktualne so viseče svetilke s kovinskimi senčniki različnih barv, ki se ponašajo značilno navidezno obrabljenostjo ter nostalgično oblikovane sijalke. Le-te so starinske zgolj na videz; tehnologija je povsem sodobna in energijsko varčna; oddajajo pa mehko toplo svetlobo, ki prostoru doda domačnost. 
Fotografija via www.decoholic.org
Klubska mizica s kovinskim ogrodjem služi tudi kot ura. 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Light game :: Igra svetlobe – Kitchy World
  September 10, 2016 at 2:50 pm

  […] Vintage industrijski trend je trenutno najbolj aktualen, zelo pomemben element tovrstnega sloga pa so robusne kovinske svetilke z žarnicami starinskega izgleda.V zadnjem času je mogoče opaziti porast popularnosti kovin toplih tonov, kot sta baker in medenina. V primerjavi s klasičnimi srebrnimi kovinami delujeta bolj prestižno in dekadentno, v prostor pa vneseta toplino. Odlična izbira za hitro prenovo doma je nakup svetil toplih kovinskih tonov, saj se podajo tako v nostalgično obarvane kot povsem skandinavsko minimalistične ambiente.Kristalni lestenci so svetila, ki ne bodo šla nikdar iz mode; le način kombiniranja se tekom let spreminja. Namesto baročnih tapet jih v letu 2016 kombiniramo z globokimi toni črne in temno modre barve; naravnim lesom, štukaturami ter sobnim rastlinjem.  […]

 • Reply
  motoapk Quá hay
  April 22, 2017 at 11:57 pm

  I appreciate you sharing this article.Really thank you! Awesome.

 • Leave a Reply