interior

Urban jungle :: Urbani pragozd

Photo via www.urbanjunglebloggers.com
Na področju notranjega oblikovanja je v zadnjem času mogoče opaziti velik porast popularnosti interjerjev, ki spominjajo na tropski vrt. Ta trend se odlikuje s kombiniranjem naravnih tekstur lesa, kamna, kovin, grobih tkanin in gline, najbolj pomemben dekorativni element pa so sobne rastline. Pri materialih velja izpostaviti tudi pluto, ki si vedno bolj samozavestno utira pot nazaj med najbolj trendi materiale. Temu aktualnemu trendu je mogoče slediti tudi z obiskom Lesnine, kjer lahko najdemo kuhinje, jedilnice in drugo kosovno pohištvo s čudovitimi lesenimi teksturami ter tudi primerne dodatke, ki bodo naš dom spremenili v pravi urbani pragozd. 
Barvna shema se razpenja preko vseh toplih rjavih tonov do zelenega spektra lestvice, pojavljajo pa se tudi modrikasti in zemeljsko rdečkasti odtenki. Zelo modni to vzorci s tropskimi potiski, ki jih lahko opazimo tako da dekorativnih tkaninah kot tapetah
Photo via Pinterest
Sobne rastline postajajo najbolj pomemben dekorativni element, še posebej v trendu so viseče rastline, ki jih na strop pritrdimo s pomočjo kavljev ter visečih cvetličnih loncev. Najbolj aktualni so lonci, okrašeni s pletenjem vrvi v tehniki makrame. Če nam gre skrb za rastline slabo od rok se lahko odločimo za kaktuse ali sočnice, ki zahtevajo zelo malo zalivanja, posadimo pa jih lahko v elegantne steklene posode. 
Photo via www.doorsixteen.com
Pluta si znova utira pot med priljubljene materiale. Njena toplotna izolativnost in naravno vzorčasta tekstura sta njeni največji prednosti, odlično pa se poda k drugim naravnim teksturam ter zeleni barvi. Zaenkrat se pojavlja v vlogi manjših dodatkov, vrača pa se tudi v obliki talnih in stenskih oblog. 
Photo via Pinterest 
Trend urbanega pragozda se odlično poda v kopalnico. Kombinacija lesa in rastlin omehča hladno naravo keramike, v vlažnem okolju kopalnice bodo tropske rastline odlično uspevale; paziti moramo le, da imajo zagotovljeno naravno svetlobo. 
Robusna lesena jedilna miza in stoli s prosojnim sedalom so odlična izbira za opremo jedilnice; dodamo lahko samo še kakšen fikus! 
Photo via Klein
Tekstura lesa je že naravno lepa, topla in mehka na dotik in tako potrebuje zelo malo dodatne dekoracije. V kuhinji so leseni dodatki nepogrešljivi, miza, dekorirana v kombinaciji lesa in tropskih rastlin pa bo brez dvoma navdušila goste. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply