interior

Sodobne omare: umetnost shranjevanja modnih trofej

Fotografija via Stylizmo
V času, ko so zelo v trendu izčiščeni minimalistični interjerji, hkrati pa se ponašamo z vedno bolj dodelanimi garderobami je zelo pomembno tudi kje in kako shranjujemo svoje imetje. Oblikovanje omar in organizacija garderobe sta tako postala zelo pomembna elementa sodobnega bivanja. 
Notranja razporeditev omare mora odgovarjati našim potrebam, zato pred nakupom natančno preglejmo svoja oblačila in glede na to prilagodimo način shranjevanja – poslovna oblačila bodo na primer potrebovala veliko drogov za obešanje, športna pa veliko polic in predalov. V omare lahko namestimo tudi integrirano osvetlitev, s pomočjo katere bo izbira popolnih oblačil enostavna tudi v temnejšem jutru. 
Fotografija via www.lawrencewalsh.co.uk
Trenutno je pri oblikovanju omar veliko poudarka na oblikovanju ročajev in zanimivih sistemov odpiranja, ki razbijejo veliko površino vgradnih omar ter jim dodajo prefinjenost. Zelo modni so ročaji v podobi utorov, ki tečejo po celotni višini ali dolžini vrat. Podoba omare tako deluje izčiščeno in elegantno, seveda pa se lahko odločimo za bolj klasično izvedbo ročajev, ki se tudi vračajo v modo. 
Kakšen način zapiranja ter barvo in teksturo zunanjih površin omare bomo izbrali je odvisno od značilnosti prostora in našega okusa.V majhnih prostorih brez velike količine naravne svetlobe bo najbolj dobrodošla bela barva stranic; prostor pa lahko še dodatno vizualno povečamo z uporabo ogledal. Dober namig je tudi izbira drsnih vrat; sploh v majhnih prostorih, kjer ob omari ni veliko prostora za prehod. 
Ogromna omara lahko zavzame veliko prostora in vizualno zmanjša prostor, zato je pri opremljanju manjših spalnic dobrodošlo, da izberemo nekoliko manjši model omare ter jo kombiniramo s komodo. Predali so odličen prostor za shranjevanje spodnjega perila, športnih oblačil in domačega tekstila, vrhnjo površino komode pa lahko uporabimo tudi kot lepotilno mizico.
Fotografija via Pinterest
Veliko ljudi sanja o velikanski garderobni omari, v kateri so  modni zakladi lahko kataloško razporejeni in vedno na dosegu rok. Sliši se sanjsko, v realnosti pa je v izogib neurejenosti pri takšni garderobi je zelo pomembna organizacija in razporeditev sistema polic, predalov in obešalnikov; zavedati pa se moramo tudi nujnosti rednega čiščenja; saj so odprte police pravi raj za nabiranje prahu. 
Pri nakupu omare bodimo pazljivi na kvaliteto materialov in izdelave; le tako ji lahko zagotovimo dolgotrajno življenjsko dobo. Izberimo trpežno kovinsko ogrodje in močne vratne tečaje ter kompaktne stranice. Ne pozabimo, da gladka površina stranic sicer deluje zelo elegantno, hkrati pa se na njej pozna vsak prstni odtis, ki ga na bolj poudarjeni hrapavi teksturi ne bomo opazili. 
Fotografija via Pinterest
Omare lahko umestimo v mansarde ter pod stopnice in tako na prvi pogled neuporaben bivalni prostor izkoristimo kot odlične shranjevalne površine. V Lesnini lahko namreč izbiramo med omarami, izdelanimi povsem po merah našega doma in okusa. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply