interior

Beautiful wood :: lepota lesa

Kombinacija lesa in betona deluje zelo sodobno.
Glede na to, da se trenutni trendi na področju notranjega oblikovanja vračajo k naravni, trajnostni estetiki ni nič presenetljivega, da je les s svojo mehko, rustikalno teksturo ter toploto eden izmed bolj priljubljenih materialov. V prostor vnese domačno energijo, trenutno pa so še posebej priljubljeni robusni pohištveni kosi edinstvenih oblik, ki poudarijo eklektično noto ambienta. 
Kombinacija bele barve in lesene teksture je večno aktualna. 
Danes je poleg masivnega lesa na trgu na voljo veliko predelanih oblik lesa ter celo drugih materialov, obdelanih v leseni teksturi. Ti sodobni materiali so celo bolj odporni in uporabni od naravnega lesa; imitacije pa so tako dodelane, da razlike na prvi pogled ne opazimo. Lesnini lahko najdemo številne različne večje lesene pohištvene kose ter tudi pester izbor manjših dodatkov, s katerimi lahko v vsak dom vnesemo nekoliko lesene topline. 
Foto via www.arhitektura-doo.si
V minimalističnem bivalnem prostoru avtorjev Arhitekura d.o.o. glavno vlogo igrajo različne teksture lesa.
Les se zaradi toplega tona in rjave barve lepo poda tako k beli kot črni barvi; odlično pa uravnoteži tudi hladne materiale kot sta beton in kovina. Pri uporabi lesa v prostoru moramo paziti, da ne pretiravamo s številom različnih lesenih površin in tekstur, saj tako prostor hitro deluje temno in zastarelo. 

Pri lesu je tekstura zelo pomembna; izbiramo pa lahko med veliko različnimi obdelavami. Čim bolj robusna je površina lesa, tem bolj avtentično deluje. 
Zanimivi kavni mizici iz lesa in kovinske mreže odgovarjata trenutnemu trendu vintage industrijskega sloga. 
Foto via www.sharedesign.com in www.planete-deco.fr

Lesene teksture so začele pojavljati tudi v kopalnicah, saj so današnje imitacije lesa primerne tudi za uporabo v vlažnem okolju.  
Foto via www.wisteria.com
Pohištvo robusnih linij v kombinaciji lesa in kovine je trenutno zelo modno.  
Na jedilnem stolu klasičnih linij lahko občudujemo kombinacijo lesa in vrvi. Leseni detajli belemu kopalniškemu pohištvu dodajo element naravne topline. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply