interior

Orient

Preproge z orientalskim vzorcem so eden tistih oblikovalskih elementov, ki ne bodo šli prav nikoli iz mode. Globoke barve, zanimivi vzorci, razkošen videz in mehkost so trije izmed glavnih razlogov, da so preproge, ki izvirajo iz Perzije, Turčije, Indije in Irana tako priljubljene. Odlično se podajo tako v kuhinje, jedilnice, dnevne sobe in spalnice, dobrodošle pa so tudi v pisarnah in drugih javnih prostorih. Izbiramo lahko med številnimi barvami, letos pa so najbolj aktualne orientalske preproge v rdečih in sivih odtenkih. V primeru, da iščete popolno orientalsko preprogo zase bo obisk Lesnine odlična ideja, saj ponujajo pester izbor preprog različnih barv, velikosti, vzorcev in držav izvora!
 Zanimivost orientalskih preprog je, da pristajajo veliko različnim oblikovalskim stilom. Lahko jih kombiniramo tako z rustikalnim industrijskim, eksotičnim in skandinavskim slogom, podajo pa se tudi k minimalističnim linijam, ki jih otoplijo ter omehčajo.
Pri izboru preproge je dobro, da smo pozorni na njeno velikost. Preproga mora namreč ustrezati velikosti prostora in razmerjem pohištva. Naloga preproge je, da prostor vizualno uravnoteži, zato vsekakor ne sme biti premajhna. Vsekakor ni potrebno, da preproga prekriva vsak kvadratni centimeter prostora, bodimo pa pozorni, da pohištvo v celoti (v jedilnici) ali vsaj delno (v dnevni sobi) stoji na preprogi. To preprečuje vihanje robov ter spotikanje ob rob preproge. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply