interior

Copper trend / trendi baker

Copper is definiely one of the biggerst current trends in interior design. With shiny texture and rich color it can make any interior look luxurious and stylish. It looks great paired with natural wood and because of it’s tone it’s a great way to add warmth to minimalist interiors. The easiest way to update your home is to go shopping for some copper accents like lighting fixtures, home decorations or pillows. 
Photo via: www.leenbakker.nl
Ena izmed bolj popularnih barv na področju notranjega oblikovanja je zadnje čase bakrena. Močna, bogata barva s kovinskim bleskom v prostor vnese pridih luksuza in dragocenosti. Zaradi toplega tona deluje prijetno, večinoma pa se bakreno teksturo v prostor dodaja v majhnih količinah – v obliki manjših dodatkov in poudarkov. V najbolj osnovni obliki je baker odlična kovina za oblikovanje svetil, pohištvenega okovja in armatur, seveda pa lahko bakreno barvo prenesemo tudi na potisk tkanin, na steklo ter druge materiale. 
Bakru zelo pristaja kombiniranje z naravnimi materiali kot sta les in marmor, zelo lepo se poda tudi k temnim barvam in sobnim rastlinam. Bakreni dodatki so odličen način, da otoplimo sive barve in skandinavski slog. Ker deluje nekoliko rustikalno se dobro poda tudi v moderne minimalistične prostore ter jim doda glamurozen pridih. Sama sem za pohištvom in dodatki pobrskala v Lesnini, kjer sem našla mnogo izdelkov za stilsko osvežitev doma. 
Photo via: www.marikajarv.com.au/#/palmgrove
V praksi baker največkrat opazimo v formi svetil; tako rustikalnih, glamuroznih in industrijskih. Modna je tudi izvedba senčnikov, ki so z bakreno barvo pobarvani v notranjosti, kar zagotavlja prijetno toplo svetlobo. V prostoru delujejo kot majhni draguljčki in so odlična izbira, če želimo hitro popestriti izgled  prostora.

V Lesnini imajo na izbiro mnogo bakrenih svetil, tako talnih, visečih, stropnih in namiznih. 
Photo via: www.gewoonstijl.nl/blog/koper-brons/
Zanimiva interpretacija bakra so tkanine – zaradi njihove mehkobe gre namreč za konceptualno nasprotje s kovinskim izvorom barve. Najbolj modne so okrasne blazine z vzorci in teksturami v bakreni barvi, ki bodo v trenutku osvežile zofo ali posteljo. Zaradi toplega odtenka so odlična kombinacija hladnim tonom sive in bele barve. 

Lesninine bakrene blazine z resicami so dinamične, modne in čudovite. 
Photo via: www.thedesignchaser.com/2014/12/norsu-introduces-vee-speers.html
Najlažje pa prostor osvežimo z izbiro novih dekorativnih dodatkov, kot so vaze, okvirji za slike in stenske dekoracije. Bakreni kosi so vsekakor odlična izbira, predvsem v prazničnem obdobju leta, ki se nam počasi približuje. 
     Police v Lesnini se kar šibijo od dekorativnih dodatkov v bakrenih tonih.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Light game :: Igra svetlobe – Kitchy World
    September 10, 2016 at 2:50 pm

    […] izgleda.V zadnjem času je mogoče opaziti porast popularnosti kovin toplih tonov, kot sta baker in medenina. V primerjavi s klasičnimi srebrnimi kovinami delujeta bolj prestižno in dekadentno, […]

  • Leave a Reply