interior

Perfect kids rooms / Soba za celo otroštvo

Z začetkom šolskega leta več razmišljamo o otrocih, njihovem odraščanju in potrebah, ki pridejo s tem. Ko k hiši pride novorojenček res ne potrebuje veliko prostora; celo dobrodošlo je, da si spalnico nekaj časa deli s starši. Kaj kmalu pa otrok potrebuje svoj prostor, prilagojen njegovim navadam in željam. Izbor pohištva za otroško sobo si bomo najlažje olajšali z obiskom Lesnine, kjer imajo zanimivo in široko izbiro, ki bo poskrbela za otroke vseh starosti; od malčkov do najstnikov. 
Otroku občutek za estetiko vzgajamo že od malega in zato je tudi pomembno, kako bomo oblikovali njegovo spalnico. Izberimo pohištvo, ki bo raslo z njim – zato naj bo vizualno bolj nevtralno saj se otroci določenih barv hitro naveličajmo. Barvno nevpadljivo pohištvo lahko precej enostavno popestrimo s pisano posteljnino, različnimi dodatki in stenskimi nalepkami. Vsekakor ni nujno, da je dečkova soba modre in dekličina roza barve; takšnim stereotipom se raje izognimo ter sobo opremimo z različnimi živahnimi toni.
V nobeni otroški sobi ne smejo manjkati kosi pohištva, ki služijo tudi kot igrala ter dovolj shranjevalnih površin.
Mlajši otroci obožujejo kose pohištva, po katerih lahko plezajo ter jim hkrati nudijo varen kotiček za igro in spanje, zato bodo zelo veseli pograda, ki hkrati služi kot plezalo, tobogan in skrivna votlina. Postelje, ki so nekoliko dvignjene so super izbira, saj lahko pod nje namestimo dodatno ležišče ali shranjevalne površine. V primeru, da si sobo deli več otrok bo kreativnost pri izrabi prostora še toliko bolj pomembna, saj vsak otrok nujno potrebuje nekaj zasebnosti.  
Zanimivi pisani dodatki popestrijo prostor in navdušijo otroke. 
Dekliške sobne niso nujno roza barve!
Poskrbeti moramo tudi za zadostne shranjevalne površine, kamor bomo lahko pospravili številne igrače in druge drobnarije. Police, koši in predali naj bodo razporejeni po vsem prostoru. Ko otrok začne hoditi v šolo je potrebno igralno površino zamenjati s pisalno mizo, ki naj bo dovolj velika in dobro osvetljena, dopolnimo pa jo s kvalitetnim (in hkrati igrivim) pisalnim stolom. 
Mladinska soba naj bo po videzu že zelo odrasla; še vedno pa naj ohrani nekoliko igrivosti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply