interior

Stoli za vsako jedilnico

Jedilnica je tisti prostor v domu, kjer po vsej verjetnosti preživimo veliko časa. Med jedjo, branjem časopisa, delanjem domačih nalog in druženjem s prijatelji. Po vsej verjetnosti je to tudi prostor, kateremu smo pri opremljanju doma namenili manj pozornosti; morda je po nakupu dražjih elementov za nakup mize in stolov zmanjkalo denarja ali pa je bila v nuji izbrana tista, ki je bila tisti dan na voljo v salonu. Pa nič hudega; izgled lahko kaj hitro spremenimo že samo z menjavo jedilnih stolov. Stoli so namreč tisti pohištveni kos, ki ne zahteva večjega finančnega vložka, menjava pa lahko popolnoma spremeni izgled prostora. Najbolj pomembno je, da so udobni, enostavni za premikanje in odporni na vsakodnevno uporabo. Trenutno so najbolj modne retro linije, ki se odlično podajo v večino prostorov, ljubitelji živahnih barv pa lahko izbirajo med pisanimi in enobarvnimi stoli, ki postajajo vse bolj trendi. Za vas sem v Lesnini poiskala nekaj trenutno najbolj modnih modelov stolov, seveda pa je ponudba v živo še veliko pestrejša! 
viri fotografij: www.apartmenttheraphy.com, www,archidaily.comwww.architectscorner.info
Stoli, ki po videzu sledijo liniji legendarnega stola Eames Plastic so trenutno zelo modni. Elegantna oblika, značilne tanke lesene noge s kovinskimi povezavami in udobno sedenje so razlogi, da so takšni stoli oblikovalski klasiki in se jih še vrsto let ne bomo naveličali. Tapecirana preobleka iz pisane krpanke jih dela še dodatno udobne in vizualno pestre. Minimalistično opremljenemu prostoru dodajo ščepec živahnosti, podajo pa se tudi v rustikalno opremljene jedilnice z veliko lesenimi površinami. 
viri fotografij: www.femina.dk, www.vectormu.com, www.homeportfolio.com
Močni barvni poudarki se vračajo v trend, ki mu enostavno lahko sledimo z izbiro vijoličnih jedilnih stolov. Zakaj vijoličnih? Ker ta posebna barva nikoli ni bila ‘pre-obrabljena’, kot na primer jabolčno zelena ali krvavo rdeča, ki sta bili modni pred desetimi leti; danes pa sta popolnoma pase. Morda vijolična barva res velja za psihadelično, vendar je v manjših količinah lahko prav sofisticirano elegantna. Minimalistični skandinavsko obarvani jedilnici vijolični stoli dodajo nekoliko topline, odlično se podajo k leseni mizi in grafičnim vzorcem. 

 viri fotografij: www.designspongeonline.com, www.leiliving.blogspot.dk,  www.remodelista.com
Eden izmed opaznejših trendov je pojav žičnatega pohištva; predvsem stolov. Kombinacjia industrijskega izgleda in lahkotne elegance je zmagovalna formula, ki bo popestrila vsak jedilni kot. So transparentni, hkrati pa delujejo zelo grafično ter se čudovito podajo k lesu, marmorju in vintage dodatkom. Za udobno sedenje pa jih lahko prekrijemo z mehko ovčjo kožo ter jim tako dodamo noto skandinavskega oblikovanja. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply