interior

Bathroom design trends / Trendi v oblikovanju kopalnic

Kopalnica je tisti prostor v našem domu, ki ga uporabljamo prav vsak dan in bi mu pri oblikovanju prav zato morali nameniti veliko pozornosti. S pravilno razporeditvijo elementov ter premišljenim izborom materialov lahko postane naša najljubša sproščujoča oaza. Potek prenove ali oblikovanja kopalnice pa bo veliko lažji, če se pri tem obrnemo na strokovno pomoč Lesnine, kjer imajo pestro ponudbo sodobnega kopalniškega pohištva. 
www.theberry.com/2012/07/12/my-dream-house-assembly-required-33-photos-4/dream-house-11-50/
Kopalna kad je popoln prostor, v kateri se lahko ob soju sveč in kozarcu vina sprostimo po napornem delavniku. Prav zato  je pomembno, da je dovolj velika in anatomsko oblikovana. Vgradne kadi vedno bolj nadomeščajo prosto stoječe kadi zaobljenih linij, ki poleg funkcionalne igrajo tudi pomembno estetsko vlogo. 

Elegantna samostoječa kopalna kad zaobljenih robov iz Lesnine.
www.lifeinaflash.org/2014/05/master-bath-hallelujah/
Veliko ljudi se ob prenovi kopalnice odloča za nadomestilo bane s tuš kabino. Dejstvo je, da ima tipična slovenska kopalnica dokaj majhno kvadraturo, ki se jo da s pomočjo tuš kabine bolje izkoristiti, poleg tega pa je tuš kabina glede na staranje prebivalstva boljša izbira. Današnje tuš kabine namreč niso več neudobni majhni prostori, zagrnjeni z neuglednimi zavesami. So elegantne, zastrte zgolj s prosojnimi steklenimi stenami, tla so izravnana z ostalim delom kopalnice, voda pa odteka skozi minimalistične linearne odtoke. Montažne žičnate poličke za mila lahko nadomestimo s stenskimi nišami, zelo pogosti pa postajajo tudi keramični sedeži, na katere se usedemo med prhanjem. 
www.s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/0f/8e/74/0f8e74f5cfa37ce8e175950422698b29.jpg
S premišljeno prostorsko razporeditvijo ter izborom  materialov bo kopalnica modna in uporabna še vrsto let!
Eden izmed opaznejših trendov v oblikovanju kopalnic je vsekakor uporaba pisanih grafičnih ploščic ter celo tapet. Ploščice služijo kot glavni vizualni poudarek, sanitarna keramika in kopalniški elementi pa so ravno zato minimalistično nevsiljivi. Elegantne omare, klasični predalniki ter velika ogledala se največkrat pojavljajo v beli barvi ali imitaciji lesa s poudarjeno teksturo. V primerjavi s preteklimi obdobji ploščice danes ne prekrivajo vseh sten in tal temveč samo predele, kjer je to potrebno zaradi vode. 
Sodobni kopalniški elementi so minimalistično oblikovani in barvno nevsiljivi ter dopuščajo stenskim oblogam da postanejo glavni vizualni poudarek v prostoru.
Najbolj uporabno kopalniško ogledalo je takšno, ki je hkrati tudi omarica. Za kar najboljšo osvetlitev obraza bodimo pozorni, da je ogledalo osvetljeno tudi s strani, ne samo z vrha! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply