interior

Adding marine touch to your home / Obmorsko letovišče v lastnem domu

This summer is one of the hottest we’ve ever had in our little country and if you are forced to spend it in the city it seems even worse. If you are, like me, aching for a trip to the seaside you can make the heath more bearable by adding some nautical feeling to your home. With a little effort, some paint and a few marine themed accessories your home can become you favourite ‘vacation’ spot you can even enjoy during the winter months. 
Photo via www.housetohome.co.uk/living-room/picture/coastal-themed-living-room-with-artwork
Letošnje poletje je res čudovito vroče, sploh če smo zaradi delavnih obveznosti obtičali v mestu. Skomine po obmorskih krajih bomo najhitreje potešili, če v svoje vsakdanje okolje vnesemo nekoliko morskega pridiha. Stene prebarvajmo z bež barvo, ki spominja na pesek, dopolnimo pa jo z različnimi modrimi odtenki. Naš dom bo na pogled takoj deloval hladnejši, za piko na i pa bodo poskrbeli dekorativni predmeti, za katere nam se ni treba podati na obalo; tudi v Lesnini imajo pestro ponudbo različnih morsko obarvanih elementov. 
Dodatki v ribiškem slogu in posteljnina z vzorcem navtičnih črt nas bodo vizualno popeljali na dopust. 

Za vizualni poudarek izberimo dodatke z vzorci navtičnih črt v kombinaciji temno modre in bele barve. Ribiški pridih prostoru pa najlažje vdahnemo z dekorativnimi predmeti, kot so mreže, školjke, sidra, jadra in vesla. V enem samem dnevu lahko tako z malo spretnosti in obiskom Lesnine svoj dom spremenimo v pravo obmorsko letovišče, v katerem lahko uživamo tudi v vremensko manj ugodnih letnih časih. 

Photo via www.downeast.com/find-maine-style
Ribiška mreža in dekorativni predmeti iz ‘naplavljenega’ lesa so lahko odlična dekoracija.
Photo via www.decorablog.com/biombos-de-madera/139156_2
Nad posteljo lahko obesimo fotografijo z motivom plaže v pomirjajočih tonih.

Prostor lahko okrasimo s školjkami, navtičnimi simboli, jadrnicami, kaktusi in vazo s teksturo peska. 
Galebi so pravi znanilci morja ter se odlično podajo k dekorativnim lesenim napisom in ‘morski’ rastlini. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply