interior

Sleeping beauty / Kraljevi spanec

I think we can all agree all we want after a grueling day is a good nights sleep. Yet somehow, we end up getting up underslept and tired. the biggest reason for that is /apart from stress/ most likely your bed. That is why choosing a bed is such a big responsibility and you should take time to pick out the perfect bed frame, mattress, slats that adjust to your body weight and increase the suppleness of the mattress, pillows and even bedding. I’ts best to choose hypoallergenic products and stick to natural materials so you can really sleep a deep eight hour sleep that feels like a one hundred year one; like the one Sleeping beauty got to enjoy 😉

Si po napornih dneh v službi ne želite drugega kot kraljevega spanca, vseeno pa se zjutraj zbujate neprespani in utrujeni? Modra je krivdo za to treba poiskati v ležišču. Postelja je namreč tisti prostor, kjer preživimo tretjino svojega življenja in ravno zato je pomembno, da izberemo popolno ležišče za svoje potrebe. Glede na to da je priporočljivo, da ležišče pred nakupom temeljito preizkusimo bo izbor najlažji, če se odpravimo v Lesnino, kjer imajo  odlično založen oddelek z vsemi komponentami ležišča različnih blagovnih znamk in cenovnih razredov. Najdemo lahko prav vse; od posteljnih okvirjev, letvic, vzmetnic, odej, vzglavnikov pa do ekstravagantnih prevlek za okrasne blazine. 
 Izbor postelje same je sicer bolj pogojen z osebnim okusom kot udobjem, nekateri pa prisegajo, da na višji postelji tudi dejansko boljše spijo.
Popolno ležišče je sestavljeno iz postelje, letvic, vzmetnice, blazin, odej in posteljnine.  
Pri izboru sestavnih delov ležišča moramo biti zelo previdni, že pri samih letvicah imamo namreč na izbiro veliko različnih tehnologij, trdot ter gibljivosti. Najpomembnejši sestavni del ležišča je seveda vzmetnica. Široka paleta vzmetnih, penastih, hipoalergenih in prilagodljivih vzmetnic nam omogoča, da izberemo popoln model zase. Zato si je ob izboru vzmetnice dobro vzeti čas in vse modele dodobra preizkusiti. Pomembno je, da nam ležišče nudi dovolj opore ter se prilagaja telesu, tako da naše telo ni obremenjeno in se zjutraj zbudimo spočiti. 
 Piko na i postelji doda izbor odej in posteljnine. Najbolje bo, da izberemo debelejšo zimsko in lahkotno poletno odejo ter letnemu časi prilagodimo tudi material, iz katerega je narejena posteljnina. Zdravju so najbolj prijazni naravni materiali, zato se odločimo za bombaž ali svilo, ki bosta našo posteljo spremenila v pravo oazo miru. 
Tudi izbor vzglavnika je pomembna naloga. Nuditi nam mora namreč dovolj opore, da naša hrbtenica med spanjem ostaja v idealnem položaju ter se zjutraj ne zbujamo z razbolelim vratom.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply