interior

Urban picnic / urbani piknik

As the summer is approaching the idea of outdoor living is becoming more and more apealing. One of those great outdoor activities can be a picnic. You don’t even have to go far to find a perfect meadow, even the city park can be a great backdrop for a real urban picnic. You can make seating on the floor more comfortable by bringing soft blankets and pillows and i promise the food will taste better outside. Plastic dishes are also a great idea since they look nicer than the paper ones plus by using them you produce less garbage. Picnic baskets add that nostalgic appeal and the best news is that the modern versions have cooler bags installed so you can keep your beverages nice and cold. 
So, what are you doing this weekend?
 Toplejši sončni dnevi in buhteča pomladna narava kar vabijo k obisku parkov, gozdov in travnikov, izlet pa bo še toliko lepši, če na svoji najljubši jasi priredimo piknik. No, dolgotrajno iskanje osamljene jase ni nujno; lahko se odpravimo kar v najbližji mestni park in priredimo urbani piknik za prijatelje. Hrana bo lepo servirana na pod drevesnimi krošnjami še toliko bolj okusna, za udobno sedenje pa poskrbimo tako, da s seboj prinesemo pisane odeje ter blazine. Odlična izbira za transport je lahko piknik košara, del katere je tudi pribor in servis krožnikov, na dnu pa ima celo hladilni predal! 
Glede na nepredvidljive okoliščine je dobro, da za pripravo piknika izberemo posodo iz lesa ali plastike, ki se ne bo razbila. Raje kot cenene kose za enkratno uporabo izberimo tiste iz kvalitetnih materialov, ki jih bomo lahko uporabljali leta in leta. V Lesnini imajo zelo široko ponudbo takšnih kosov različnih blagovnih znamk, kot so Jamie Oliver, Koziol in mnoge druge. Izbiramo lahko med številnimi različnimi barvami, prosojnostjo in vzorci, sama pa sem se pri pripravi ‘urbanega piknika’ držala modre in bele barve ter lesa.
Blazine z inspirativnimi napisi bodo poskrbele za udobno sedenje, lesena deska pa za estetsko serviranje /zdravih/ piknik prigrizkov. 
Limonado raje kot v cenenih lončkih servirajmo v elegantnih kozarcih, ki imitirajo kristalne kelihe. Gostje bodo navdušeni, mi pa smo lahko brez skrbi, saj se kozarci ne morejo razbiti. 
Prigrizke lahko pred žuželkami zaščitimo z mrežastimi poveznimi zvonci, pisani zobotrebci za večkratno uporabo pa niso samo praktični ampak tudi ljubki. 
Velike mehke odeje so nujen element ob vsakem pikniku! Najbolje bo, da s seboj odnesemo več odej in jih razporedimo tako, da bodo vsi povabljenci sedeli na mehkem. Izberemo lahko odeje različnih barv in tekstur in tako ustvarimo pisano veliko pisano podlago. Sama sem izbrala dve odeji v modrih odtenkih; električno modro ter grafično s prelivajočimi se barvami, zagotavljam pa vam, da je ponudba v Lesnini še veliko pestrejša! 
Z uporabo pravega pribora in porcelanastih krožničkov iz piknik košare ter prtičkov iz blaga lahko zmanjšamo količino odpadkov, ki bi nastali, če bi uporabljali izdelke za enkratno uporabo! 
Sveže sadje je zelo zdravo in vedno dobrodošel prigrizek, bel etažer pa odlična ideja za serviranje. In ja, etažer je močno razstaviti ter ga med transportom s sadjem vred zložiti kar v piknik košaro. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply