interior

Outdoor living // Bivanje na prostem

As days are getting longer and the temperatures higher we are tempted to spend more time outside and therefore have to make our outdoor living spaces as cosy as possible. These days, indoor and outdoor spaces seem to look more and more alike as garden furniture is becoming more funtional and comfortable. What you can do to make your outdoor living room more inviting is use a lot of textiles such as rugs, throws and pillows. Apart from a nice dining area a good grill is an absolute must when furnishing an outdoor kitchen! So why wait? Go get your balcony/veranda/garden ready for those summer nights!


S prihodom pomladi, daljših dni in višjih temperatur se počasi pričenja tudi sezona preživljanja časa na prostem. Naši balkoni in vrtovi bodo postali nadomestek kuhinj, jedilnic ter dnevnih sob, kjer bomo lahko počivali po napornih delavnikih ali pa se s prijatelji družili ob piknikih. Trendi na področju vrtnega pohištva so precej zanimivi, najbolj pa izstopa prepletanje zunanjega in notranjega prostora; ki vizualno in konceptualno nista več strogo ločena. V Lesnini sem namesto vas pobrskala med ponudbo vrtnega pohištva, zagotavljam pa vam, da je v živo izbira še bolj pestra! 
Preplet trendov notranjega in zunanjega pohištva je v zadnjem letu v velikem porastu. Zunanja dnevna soba je lahko danes že prav tako udobna in vabeča kot notranja! Neudobne plastične stole so izpodrinili udobni oblazinjeni naslonjači in zofe, narejeni iz sodobnih materialov, ki omogočajo izdelavo blazin, odpornih na neugodne vremenske razmere in umazanijo. Pri oblikah pohištva prevladujejo izčiščene forme elegantnih linij in zaobljenih robov. Zelo modni so postali tudi manjši dekorativni kosi, kot so kavne mizice, blazine, tabureji in celo zunanje preproge.  Na dotik delujejo mehko in prijetno, narejene pa so iz odpornih materialov ter enostavne za vzdrževanje. 

Spekter trendov je danes tako širok, da lahko prav vsak uporabnik najde popolno kombinacijo pohištva za svoj zunanji prostor; naj bo to majhen mestni balkon ali prostran vrt. Mešanje materialov, vzorcev in trendov nam omogoča ustvarjanje bolj življenjskega in vizualno privlačnega bivalnega prostora. 
Pomemben del vrtne opreme je postala tudi zunanja kuhinja. Žar je nepogrešljiv pripomoček pri kuhanju na prostem, današnji modeli so že tako izpopolnjeni, da je peka na žaru resničen užitek in družabna dogodivščina. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply