diy interior

DIY :: Repotting plants // Presajanje rastlin

In the last couple of years, indoor plants became a really popular design element. They really liven up any space and bring life into it but in return they require a bit more care. Apart from regular watering it’s goot to repot your plants every year and spring is the perfect time to do that. I recently repotted my beloved plants and i can’t wait to see them grow heathier and bigger than ever before. 

Rastilne so tisti dekorativni element, ki poživi prav vsaj prostor in vanj vdahne življenje. V zadnjih sezonah se sobne rastline močno vračajo v trend, sploh različne sočnice, monstere in fikusi, zelo modne pa so tudi različne viseče praproti. Seveda pa v nasprotju z neživo dekoracijo zahtevajo veliko nege in ljubezni. Poleg rednega zalivanja jih je dobro enkrat letno presaditi in ravno pomlad je popoln čas za to opravilo. Lončnice presajamo, ker so v loncih prostorsko omejene in tako jim z večjim loncem omogočamo več prostora za rast. Dekorativni lonci še polepšajo izgled lončnic, zato sem v Lesnini med pestro ponudbo izbrala nekaj čudovitih loncev, v katerih bodo moje ljube rože blestele vsaj do prihodnje pomladi…….
Keramični dekorativni lonci so vedno elegantni, izbiramo pa lahko med odlično ponudbo izvedb v različnih velikostih, barvah in teksturah. Moji orhideji prideta v dekorativnih loncih s tridimenzionalnim grafičnim vzorcem že bolj do izraza, zagotavljam pa vam, da je ponudba loncev v Lesnini v živo še pestrejša.

Dekorativni lonci kvadraste oblike v teksturi surovega betona se odlično podajo v trenutno modne industrijsko obarvane interjerje. Na voljo so v temnejši in svetlejši različici ter dveh različnih velikostih in prepričana sem, da bodo očarali vse arhitekturne navdušence! 

V Lesnini je na voljo tudi široka paleta kovinskih dekorativnih loncev. Sama sem za svojo monstero izbrala srebrno verzijo surovega industrijskega izgleda, lahko pa bi se odločila tudi za katero izmed pisanih barv. Izbiramo lahko tudi med loncu z držali za obešanje na balkonsko ograjo in takšnimi, ki jih lahko obesimo na vejo ali strop. 

All you need to properly repot the plants are new pots, potsherds or small stones and soil. You want to repot the plants into pots about two sizes bigger than the old ones so they have enough space to grow. 
 Presajanja rož se lotimo zunaj, pripravimo si lonce, okrasne lonce, zemljo, drenažo in rastline, ki jih želimo presaditi. Za novo domovanje rastline izberemo lonec, ki je eno do dve številki večji od predhodnega. 

    Start by creating the drainage layer on the bottom of the pot.

           Na dnu lonca je dobro ustvariti drenažo, zato luknjico prekrijemo s kamenjem ali črepinjami. 

Continue by creating a layer of moist soil on top of the drainage layer, place the plant on top of it and fill the pot with soil. 
 V lonec nato nasujemo nekoliko navlažene zemlje, nanjo postavimo korenino rastline ter jo nato od vseh strani obsujemo z zemljo. 

All you need to do then is water the plant and voila; the plant has been successfully repotted! 
Zemljo nežno potlačimo in obilno zalijemo in voila; rastlina je uspešno presajena. 


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply