interior

Modern rugs // modne preproge

If in the past interior designers mostly considered rugs to be a great backdrop, in 2015 rugs are becoming important design elements. They are available in a million different sizes, colors and prints so anyone can easily choose a carpet, perfect for their budget and taste! 
V preteklosti so oblikovalci interjerjev preproge tretirali kot podlago oziroma ozadje, ob katerem so izstopali ostali pohištveni kosi. Danes pa preproge stopajo v ospredje in postajajo eden ključnih elementov oblikovanja prostora. Na voljo so v nešteto teksturah, barvah in vzorcih tako da lahko enostavno najdemo popolno preprogo za prav vsak prostor in okus. Za vas sem v Lesnini poiskala nekaj stilov preprog, ki so trenutno najbolj v trendu:
​foto: japanesetrash.com, daniella witte, pinterest. 
Preproge, narejene iz naravnih kravjih kož se spet vračajo v modo. V Lesnini imajo čudovit izbor mehkih kož južnoameriškega goveda v sivi, rjavi in črni barvi, ki se čudovito podajo v sodobne dnevne sobe, jedilnice in spalnice. Prostoru dodajo občutek naravne topline, njihova nepravilna oblika in mehka tekstura pa razbijeta monotonost minimalističnih linij sodobnega pohištva. 
foto: Karin Foberg, arkpad.com.br, www.ladolcevitablog.com
Pisane orientalske preproge v toplih tonov poživijo prostor in poudarijo njegovo domačnost. Tovrstne preproge spadajo v kategorijo umetniških kosov z uporabno vrednostjo, saj so njihove barve in vzorci resnično posebni. Preproga bo v sobi še posebej izstopala, če jo kombiniramo s svetlim elegantnim pohištvom ter ne pretiravamo z ostalim okrasjem. 

​foto: www.jhinteriordesign.com, www.frederikkeaagaard.com, www.boligmagasinet.dk
Letos so zelo modne tudi pisane preproge grafičnih vzorcev z aztežkimi vplivi. Mešanica barv in tekstur v prostor vnese dinamiko in ga poživi. Eklektični vzorci pritegnejo pogled in ga vodijo po prostoru, zato so tovrstne preproge še posebej primerne za dolge hodnike ali velike sobe. V kombinaciji z nostalgično obarvanim pohištvom bodo izgledale boemsko, če pa jih kombiniramo s kosi izčiščenih oblik bo končni videz sobe deloval zelo elegantno.  

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sara K
    April 26, 2015 at 5:09 pm

    fantastične slike. sploh zadnje 4 preproge so čist top! 🙂

    foreverevereveryoung.blogspot.com

  • Leave a Reply