interior

Experiencing your dream kitchen // Doživetje sanjske kuhinje

If you are toying with the idea of renovating your kitchen this is the perfect post for you. To help you figure out what would work best in your space i have gathered main trends for kichen design in 2015. Natural materials, open shelving, warm metal fixings and ceramic backsplashes are amoung most popular trends and i for one really love them all! 

Če se morda poigravate z idejo, da bi v letošnjem letu prenovili vašo kuhinjo je tale objava kot nalašč za vas. Spekter trendov pri oblikovanju kuhinj je namreč tako širok, da lahko vsak najde popolno rešitev za svoj dom, da pa vam malce olajšam odločitev sem za vas izbrala nekaj glavnih smernic za oblikovanje sodobne kuhinje. In še namig; v Lesnini na Brdu v Ljubljani, lahko vašo sanjsko kuhinjo premierno v Sloveniji s pomočjo 3d simulatorja lahko doživite v naravni velikosti! 

Foto: www.stylebyemilyhenderson.com in www.houzz.com

Eden izmed glavnih poudarkov je na izboru materialov; ki naj bodo prijetni na dotik. Izogibajmo se cenenim imitacijam lesa, ki na dotik delujejo plastično ter raje investirajmo v material, ki se ga bomo z veseljem dotikali še vrsto let. Les in marmor sta večna materiala, ki nikoli ne bosta šla iz mode! Opaziti je tudi porast kuhinj, ki imajo zgornje in spodnje omarice iz različnih materialov oziroma barv. Tako dodatno razgibamo prostor in mu dodamo pridih sodobnega časa. 

Foto: www.dougelissa.blogspot.ca in www.remodelista.com
Zakaj bi lep družinski porcelan skrivali v omaricah, če ga imamo lahko lepo razstavljenega na policah? V letu 2015 so omarice, polne moljev in starih skodelic zamenjale odprte police, ki dodatno odprejo prostor in mu pustijo dihati. 

​Foto: Raya Todorova in www.dornbracht.com
V preteklosti smo bili navajeni na armature in druge dodatke iz nerjavečega jekla ali inoxa, letos pa so ju skoraj popolnoma izpodrinile kovine v toplih tonih. Medenina in baker sta kuhinjam dodala domačno toplino in vse kaže, da bo trend ostal aktualen še vrsto let. 

​Foto: www.onekindesign.com iwww.flourishdesignandstyle.blogspot.com
Kuhinjska ozadja se namesto potiskanih steklenih plošč vračajo nazaj k osnovam; k keramiki. Opaziti je veliko pisanih ploščic z nostalgičnimi potiski, zelo popularne pa so tudi klasične bele ploščice, položene v zanimivih smereh. 

Nakup nove kuhinje vsekakor velja za eno večjih investicij pri opremljanju doma. Ravno zato je zelo pomembno, da jo načrtujemo premišljeno in se posvetimo optimalni razporeditvi elementov ter pravilni izbiri materialov, aparatov in dodatkov. Lesnina ponuja širok spekter vzorčnih kuhinj, ki nam pomagajo pri iskanju inspiracije; hkrati pa lahko z izbiro materialov in dodatkov oblikujemo kuhinjo povsem po svojih merah in željah. 
Sodobni razstavni prostor ponuja odlične vzorčne modele kuhinj, ki nam pomagajo pri iskanju inspiracije.

                    Vzorčni model kuhinje v kombinaciji toplega lesa, sveže beline in grafičnega ozadja kar                                                                              vabi k uporabi.

                     Izbiramo lahko med nešteto različnimi materiali, dodatki in detajli ter tako ustvarimo                                                                         kombinacijo, popolno za naš dom.

Pri predstavi o podobi bodoče kuhinje si najlažje pomagamo z izdelavo računalniškega modela, sodobna tehnologija pa je virtualno doživetje sanjske kuhinje ponesla še korak dlje.
 Lesnina na Brdu v Ljubljani nam sedaj ponuja največ najsodobnejših pristopov k načrtovanju sanjske kuhinje. Premierno na slovenskih tleh omogočajo, da svojo sanjsko kuhinjo s pomočjo 3D projektorja in očal doživimo v naravni velikosti. Prek virtualnega obiska kuhinje v naravni velikosti se enostavno ter brez stroškov prepričamo, da je razdalja med elementi zadostna, višina polic primerna in barva omaric ujemajoča s pultom. Z vrhunskim virtualnim doživetjem kuhinje med fazo načrtovanja se izognemo presenečenjem ob montaži in si tako v finančnem kot čustvenem smislu olajšamo enega izmed bolj zahtevnih podvigov pri opremljanju sanjskega doma. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply