diy interior

Prej in potem: dekoriranje nevtralne dnevne sobe v razkošen salon

Pri opremljanju dnevne sobe je pomembno, da najprej naredimo dobro osnovo – izberemo ključne kose, kot sta na primer kavč in regal za televizijo. Navadno gre pri tem za pohištvene kose, ki so pomenijo večji finančni zalogaj in jih bomo imeli daljše časovno obdobje. Pametno je, da smo pri izboru premišljeni in izberemo vizualno nevtralne kose klasičnih oblik, ki niso zgolj trenutni modni krik. Prav tako je smotrno, da namesto najugodnejših izberemo nekoliko kvalitetnejše kose, saj so bolj trpežni in nam bodo služili še leta in leta. Naša največja vodila pri izboru naj bodo kvalitetni materiali, nevsiljive oblike in nevtralne barve. Dnevna soba, s katero sem se poigrala v pričujoči objavi je sicer opremljena s kosi, katerih izvora ne poznam, z največjim veseljem pa vam zaupam, da je v Lesnini na voljo širok spekter primerljivih kosov, popolnih za vaš dom!  

​Dnevna soba pred ‘prenovo’: srečo imamo, da imamo opravka z lepim osnovnim prostorom. Velika okna poskrbijo za veliko naravne svetlobe, tlorisna razporeditev pohištva je korektna, na žalost pa vseeno prostor še vedno deluje nekako prazno, vizualno nezanimivo in brez duše.

Prostor, ki ima kvalitetne osnovne značilnosti lahko s pomočjo manjših dodatkov enostavno prilagajamo našemu trenutnemu okusu in modnim trendom. Čudovite preproge, dekorativne blazine, svetilke, klubske mizice, škatle, sveče, porcelan in stenske dekoracije naredijo prostor domačen ter mu vdahnejo življenje, brez da bi nam popolnoma izpraznili denarnico. 

Tokrat smo naši dnevni sobi s pomočjo bogatih draguljastih tonov in grafičnih poudarkov vdahnili atmosfero razkošnega salona s tropskim pridihom. Temnejše barve so prostoru dodale globino, mehke tkanine toplino, trenutno tako modni zlati dodatki pa občutek dragocenosti. Bogate temne barve izbranih tkanin smo vizualno uravnotežili s preprostimi belimi kosi geometrijskih oblik in grafičnimi detajli. 

Mehkoba preproge iz naravne kože in žametnih blazin kar kliče k sproščanju!  

Romantično vzdušje poudarimo s pomočjo dišečih sveč in romantičnih pisem, ki se skrivajo v nostalgičnih škatlah

Kombinacija temno zelene, črne, zlate in grafičnih poudarkov sicer nevtralnemu prostoru doda globino. 

​Zlati dodatki poudarijo občutek razkošja. 

Minimalistična svetilka in zanimiva stenska dekoracija grafičnih oblik v prostor vneseta sodobno igrivost. 

 Majhni dodatki so tisti, ki prostor naredijo oseben in vizualno privlačen. 

Vse dodatke za dom, s katerimi sem ustvarila atmosfero razkošnega tropskega salona, sem izbrala v Lesnini na Brdu v Ljubljani.  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply